Αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,  αποτελούμενη από την πρόεδρο Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και μέλη της Ολομέλειας, επισκέπτεται σήμερα την Κέρκυρα.

Η πρώτη στάση της κ. Αγελοπούλου ήταν η Περιφέρεια Ιονίων νήσων, όπου σε συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Ρόδη Κρατσα-Τσαγκαροπούλου, συζητήθηκε το πλάνο δράσεων για την ανάδειξη όλων όσων συνέβαλαν, αφανών και γνωστών ηρώων της Επανάστασης του 1821, στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

«Οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις και όλες τις δυσκολίες, Αυτό έχει δείξει το παρελθόν μας. Αλλά εκτός από ενωμένοι χρειάζεται να θυμόμαστε όλα τα καλά που διένυσαν το κράτος μας, όλα τα μοναδικά στοιχεία που μας κάνουν τους Έλληνες όπου γης γνωστούς, την προσπάθειά μας να καταδείξουμε ότι η χώρα μας αξίζει για πάρα πολλούς λόγους, ότι είναι προηγμένη, ότι είναι δημοκρατική και ότι έχει άξιους ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η κα Αγελοπούλου- Δασκαλάκη εξέφρασε τη λύπη της για τις καταστροφές από τη θεομηνία που έπληξε τα νησιά του Ιονίου, ενώ έστειλε μήνυμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Αισθάνομαι συγκλονισμένη από τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα Επτάνησα από την πρόσφατη θεομηνία, με πολλούς ανθρώπους να έχουν καταστραφεί και να έχουν χάσει το βιός τους. Αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την πορεία μας στην περιφέρεια, γιατί θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει περάσει από πάρα πολλά και έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες.

Βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων ήταν πως όταν ξεπέρασαν, ό,τι πέρασαν, ήταν ενωμένοι, ότι υπάρχει μία διάθεση να στηρίζει ο ένας τον άλλον και βασικά έχουμε αυτοπεποίθηση.

Οι Έλληνες έχουμε δείξει ότι αγαπάμε την ελευθερία και αγαπάμε τον τόπο μας. Είμαι σίγουρη πως ό,τι και να γίνει, οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν οτιδήποτε.

Έχουν κάνει τόσο αγώνα γι’ αυτή τη χώρα, έχει χυθεί τόσο αίμα, έχουν ξοδευτεί τόσες περιουσίες, που οι Έλληνες αισθάνονται αυτή την αγάπη για την πατρίδα τους να ανανεώνεται. Αυτός είναι και ο νέος πατριωτισμός, γιατί η γενναιότητα, ο ηρωισμός, η αλληλεγγύη, το φιλότιμο, δείχνουνε ότι η Ελλάδα, ακολουθώντας αυτό το δρόμο, προχώρησε ενωμένη.

Έτσι θα προχωρήσει και τώρα και έτσι θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση και οποιαδήποτε δυσκολία στο μέλλον» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο των επαφών της σήμερα στην Κέρκυρα, μετά την επίσκεψη της στον τάφο του Καποδίστρια, στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας, θα συναντηθεί, στο παλιό Δημαρχείο (San Giacomo), με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, θα παραβρεθεί σε δέηση που θα λάβει χώρα στον ‘Αγιο Σπυρίδωνα, ενώ το απόγευμα, πριν αναχωρήσει από το νησί των Φαιάκων, θα επισκεφθεί και το Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)