Αύριο αναμένεται η συνέχεια των τεχνικών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ για την αποφυγή στρατιωτικών συγκρούσεων

Ελλάδα και Τουρκία έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής τις θέσεις τους χωρίς να έχουν καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:41
16/09/2020
Αύριο αναμένεται η συνέχεια των τεχνικών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ για την αποφυγή στρατιωτικών συγκρούσεων
2
loading

Συνέχεια αναμένεται να δοθεί αύριο στις τεχνικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποφυγής συγκρούσεων όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά γενικότερα μεταξύ χωρών – μελών του Συμφώνου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ήδη οι στρατιωτικοί αντιπρόσωποι της των δύο πλευρών, ήτοι ο αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος και ο αντιπτέραρχος Ισμαήν Ουνέρ έχουν δώσει μια πρώτη εικόνα των θέσεών τους στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ  και την Πέμπτη αναμένεται η συνέχεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαρχής η γειτονική μας χώρα έχει παρουσιάζει αυτή τη μορφή παράλληλων μονόλογων, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής, ως έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου προκειμένου να καταδείξει ένα περισσότερο διαλλακτικό πρόσωπο στην διεθνή κοινότητα.

Κάτι τέτοιο όμως ξεκάθαρα δεν συμβαίνει και από την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνεται ότι στόχος της Τουρκίας είναι απλώς και μόνο να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ξυτδδγ

    Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις, κακώς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Αποδεδειγμένα και στην Κύπρο και στα Ίμια αλλά ακόμη και στο μακεδονικό η θέση του ΝΑΤΟ ήταν να τα βρούμε όπως όπως υποχωρώντας η Ελλάδα πάντα.

  2. avatar Ανενδοτος

    Αφού λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι από τουρκικής πλευράς αυτό χρησιμοποιείται για την αποφυγή κυρώσεων από την Ε.Ε , γιατί δίνει στην Τουρκία αυτό το χαρτί να παίζει όπως αυτή θέλει ; θα μας τρελάνουν οι σημερινοί κυβερνωβντυες ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει