Βρούτσης: Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων – Δυναμική αποκλιμάκωση της ανεργίας το 2021

Τα μέτρα δεν είναι αποσπασματικά, είπε χαρακτηριστικά, αλλά αποτελούν πλέγμα συμπληρωματικών μεταξύ τους διατάξεων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:35
16/09/2020
Βρούτσης: Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων - Δυναμική αποκλιμάκωση της ανεργίας το 2021
2
loading

Τη συνέχιση των μέτρων στήριξης εργαζομένων και ανέργων εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξειδικεύοντας όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για επέκταση του μέτρου αναστολών συμβάσεων εργασίας και τον Οκτώβριο σε πολλούς κλάδους, επέκταση του μηχανισμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έως το τέλους του χρόνου, διευκόλυνση χορήγησης επιδομάτων ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους με μείωση των αναγκαίων ημερών ασφάλισης από 100 σε 50, θεσμοθέτηση οικονομικής στήριξης καλλιτεχνών, δημιουργών και ξεναγών με χορήγηση αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία λόγω καραντίνας, τη νέα ειδική άδεια των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από κορονοϊό και την πληρωμή δώρου Χριστουγέννων σε όσους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας.

Τα μέτρα δεν είναι αποσπασματικά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, αλλά αποτελούν πλέγμα συμπληρωματικών μεταξύ τους διατάξεων που στηρίζουν τους αρχικούς μας στόχους: Στήριξη των εργαζομένων, προστασία των ανέργων, ενίσχυση της αγοράς εργασίας, ώστε το 2021 να μπούμε δυναμικά σε γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Αναφορικά με τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ο υπουργός Εργασίας είπε πως η μείωση του μη μισθολογικού κόστους δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Έκανε λόγο για μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες γα το 2021, στον ιδιωτικό τομέα, που συνολικά, με την προηγούμενη μείωση, διαμορφώνει τις εισφορές μειωμένες κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες στις 36,66 ποσοστιαίες μονάδες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κουλερμαν

    Αντι να δώσετε κατι στους ανέργους τα δωσατε σε σκοιλ ελικικου κολλητους.Η [...] παει συννεφο........

    1. avatar Οι μακροχρονιοι ανεργοι

      Αυτοί φιλε μου πήραν 400 ευρώ μια κι έξω για τους μήνες Μάρτη Απρίλη . Κι ενώ είχαν εξαγγείλει άλλο τόσο ποσο για τους μήνες μαη ιουνη , που θα έμπαιναν λέει στους ίδιους λογαριασμούς που είχαν δηλωθεί , κι ενώ είχε εξαγγελθει και η χρονολογία κατάθεσης , οι άνεργοι αδίκως επεριμεναν . Επομενως τι τα θέλεις και τα γυρευεις . Και να τα εξαγγειλουν , θα πουν μετά , ειπα ξειπα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει