Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ζητήσει τη βοήθειά του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή ισχυρίστηκε ότι ο Τούρκος ηγέτης ακούει μόνο εκείνον.

«Οι αρχηγοί των χωρών την περασμένη εβδομάδα με κάλεσαν, “θα μπορούσες να καλέσεις τον Ερντογάν;”» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Fox News, αναφέροντας παγκόσμιους ηγέτες που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Τραμπ είπε ότι ρώτησε τους ηγέτες γιατί θα έπρεπε να είναι αυτός που θα μιλήσει στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντάς του: «Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Δεν μας ακούει».

«Είπα, “αυτό οφείλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες;” και μου απάντησαν: «όχι, αυτό οφείλεται σε σένα. Αυτό οφείλεται στην προσωπικότητά σου. Είσαι ο μόνος που θα ακούσει». Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως, αλλά συμβαίνει να είναι αλήθεια».

Ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι «ασχολείται με παίκτες σκάκι παγκόσμιας κλάσης» σε αυτούς τους διαλόγους, ξεχωρίζοντας τον Ερντογάν μεταξύ των εθνικών ηγετών.