«Η Ελλάδα οφείλει να διευρύνει τον ρόλο της ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την αναβαθμισμένη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς, καθώς στόχοι της συμμετοχής μας είναι η εξασφάλιση του μέγιστου εθνικού οφέλους, η δημιουργία ικανών συνθηκών προβολής της εθνικής ισχύος και η ενεργός συμμετοχή μας στη συνδιαμόρφωση των όρων ασφαλείας του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος». Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Ανωτάτων Συμβουλίων των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η παράσταση σημαίας της χώρας στις διεθνείς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την προστασία της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τους άξονες προτεραιότητας για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εστίασε στους εξής:

-η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων,

-η προσφορά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα,

-η αναβάθμιση των σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης,

-η ενίσχυση των υφιστάμενων συμμαχιών της χώρας αλλά και η ανάπτυξη νέων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας,

-η εγγύηση της ασφάλειας του κυπριακού ελληνισμού,

-η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των απανταχού Ελλήνων, καθώς και

-η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των Κλάδων, με κοινή επιχειρησιακή σχεδίαση, κοινή επιχειρησιακή εκπαίδευση και υλοποίηση διακλαδικής υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε την αμέριστη στήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο δύσκολο έργο το οποίο καλούνται να φέρουν εις πέρας, εν μέσω μάλιστα της δύσκολης δημοσιονομικής περιόδου που διανύει η χώρα.

Τέλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την ορθολογική διαχείριση του ήδη μειωμένου προϋπολογισμού του, και απηύθυνε νουθεσίες για εξωστρέφεια, ομοψυχία και συνεργασία όλων των στελεχών του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η συντεχνιακή νοοτροπία και ο εγκλωβισμός σοβαρών θεμάτων σε κλαδικό επίπεδο, είναι πέρα και έξω από τη λογική τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.