Με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Σουλτς, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα για τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς» θα συναντηθεί το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ.Κουβέλης.

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση τους έχει προγραμματιστεί για τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής.
Σημειώνεται πως την προσεχή Δευτέρα θα παρουσιαστεί και επίσημα η συμπαράταξη «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ενώ το λόγο θα λάβουν οι Χάρης Καστανίδης πρώην υπουργός, Μαριλένα Κοππά ευρωβουλευτής,Στέφανος Μανίκας πρώην υπουργός, Γιάννης Τσαμουργκέλης επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τάκης Θεοδωρόπουλος αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και Βασίλης Κόλλιας πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε η διακήρυξη των αρχών της Κίνησης, στην οποία καταγράφεται με εμφαντικό τρόπο η αντίθεση «με την κυβερνητική πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία».

Αυτοπροσδιορίζοντας τη θέση της, η κίνηση τονίζει ότι αποτελεί «συνεργασία κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου».