Σε μια νέα πρόκληση εναντίον της Ελλάδας προχώρησε Τούρκος αξιωματούχος, αυτή τη φορά στοχοποιώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Oμέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε επίθεση μέσω Twitter, με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου για την Αγιά Σοφιά.

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στη γνώση της ιστορίας και της νομικής.

Η πρόεδρος της χώρας που είναι η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγιά Σοφιά. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος αφού υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» καταλήγει και αναφέρει πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνη να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα. Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα.

Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.