H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν το θέμα στη σημερινή (15/07) συζήτηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του», ήταν το αρχικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Νέα Δημοκρατία… σήκωσε το γάντι και απάντησε με δηκτικό τρόπο.

ΣΥΡΙΖΑ: Το αλαλούμ δυστυχώς συνεχίζεται

«Ο κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του μισού υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, για να καταλήξουν πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και πολυκαταστήματα, την οποία η κυβέρνηση χωρίς εξήγηση κατήργησε πριν μία εβδομάδα, πρέπει τελικά να είναι υποχρεωτική», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «το αλαλούμ δυστυχώς συνεχίζεται…».

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε πλήρη σύγχυση

Η θέση της Κουμονδούρου δεν έμεινε αναπάντητη από την Πειραιώς, που απάντησε ως εξής: «Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε πλήρη σύγχυση. Σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση για μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. ‘Η δεν διαβάζουν ή δεν καταλαβαίνουν. Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο».