Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση ζητά την έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου «να αποκατασταθεί η αρχή της ισότιμης και πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών από τα ΜΜΕ, κατά την προεκλογική περίοδο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να παραχωρήσει σήμερα, μόνος και χωρίς την παρουσία άλλων πολιτικών αρχηγών, διακαναλική συνέντευξη, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, εγείρει την ανάγκη, στο πλαίσιο των αρχών της πολυφωνίας και του δικαιώματος στην ενημέρωση, αντίστοιχης δυνατότητας για όλα τα κόμματα».

«Έχουμε ήδη δημόσια προτείνει τη διεξαγωγή αντίστοιχης συνέντευξης για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς επίσης και μια κοινή τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσά τους, όπως συνήθως συμβαίνει πριν από εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει δε ότι «οι συγκεκριμένες μας προτάσεις, έρχονται να καλύψουν ένα υπαρκτό έλλειμμα δημοκρατίας και πολυφωνίας που χαρακτηρίζει τα μέσα ενημέρωσης».

Ευελπιστούμε, καταλήγει ο κ. Τσίπρας, «πως θα συμμεριστείτε τις απόψεις μας και θα κινήσετε τις διαδικασίες, ώστε σύντομα να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός και δημοκρατικός διάλογος».