Στη μη υποβολή πορισματικής έκθεσης στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Λύση.

Ο βουλευτής της, μέλος της επιτροπής, Βασίλης Βιλιάρδος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει εξ αρχής και κατ΄επανάληψη τονίσει ότι η Ελληνική Λύση μετέχει ως παρατηρητής στην επιτροπή καθώς διαφωνεί με τον χειρισμό και εκ μέρους της κυβέρνησης και της επιτροπής εν γένει, στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Να εξεταστεί εκ νέου ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Τα πορίσματα των αντεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη για τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους χειρισμούς τους στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος προσήλθε στη γραμματεία της προανακριτικής επιτροπής, νωρίτερα σήμερα και κατέθεσε εγγράφως τα αιτήματά του.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε επίσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προκειμένου να εξεταστεί χωρίς όρκο, «δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα, σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητάς του και την ανεύρεση της αλήθειας», ήτοι τα πορίσματα Ζαχαρή και Σοφουλάκη για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά και το κείμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού της Νοvartis με τις αρχές των ΗΠΑ.