Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, Θοδωρής Σκυλακάκης, τόνισε τον κίνδυνο να κάνουμε κακό στους εαυτούς μας και στην οικονομία αν μαζευόμαστε στα πανηγύρια.

«Αυτό που με ανησυχεί εμένα δεν είναι τα μειωμένα έσοδα, αλλά η ύφεση που έχουμε μπροστά μας και προέρχεται από το γεγονός ότι φέτος δεν υπάρχει σημαντικός τουρισμός μέχρι και σήμερα στη χώρα μας. Από ‘δω και πέρα είναι σαν να περπατάμε σε ένα… λεπτό στρώμα πάγου χορεύοντας με παγοπέδιλα, κινδυνεύοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή να πέσουμε μέσα» δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 το μέλος της κυβέρνησης αναφέρθηκε αναλυτικά στον κορονοϊό και τη ζημιά που κάνουν στην οικονομία οι απερίσκεπτες συμπεριφορές.

«Παρατηρώ τους συμπολίτες μας να έρχονται προς το μέρος του και σχεδόν τους απωθώ για να μην με χαιρετίσουν. Υπάρχει δυστυχώς ένας εφησυχασμός ότι η πανδημία πέρασε ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με τον κορονοϊό θα πρέπει να ζήσουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου με αρχές του χειμώνα στην καλύτερη περίπτωση, που σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε ότι σε αυτό το διάστημα δεν αγκαλιαζόμαστε. Δεν γίνεται να μαζευόμαστε στα πανηγύρια και να χορεύουμε» τόνισε.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως: «αν συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα και τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, μπορούμε να κάνουμε το 95% των δραστηριοτήτων μας όπως και πριν την πανδημία. Εάν όμως μέσα από τις συμπεριφορές μας οδηγηθούμε σε νέα μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού, θα είναι καταστροφή για όλους μας. Το τρίτο τρίμηνο του έτος για το κράτος μια απώλεια εσόδων της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, λόγω του μειωμένου τουρισμού ενώ πλήγμα θα υποστούμε και από την υστέρηση στις εισαγωγές. Συνεπώς θα έχουμε μια βίαιη ύφεση και το τρίτο τρίμηνο.

Action24 (09.07.2020)

Συνέντευξή μου στην εκπομπή Evening Report.

Posted by Theodoros Skylakakis on Friday, July 10, 2020