Έχοντας στα χέρια του το ενδιάμεσο πόρισμα για το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή υπό τον Ελληνοκύπριο νομπελίστα οικονομολόγο σερ Χριστόφορο Πισσαρίδη θα ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες στα τέλη της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο που θα διεξαχθεί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 18 και 19 Ιουλίου, στη βελγική πρωτεύουσα – την πρώτη τέτοιου είδους Σύνοδο μετά από τέσσερις μήνες που θα γίνει με φυσική παρουσία των 27 ηγετών των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκεί, θα κουβεντιαστεί αναλυτικά το ύψος και η κατανομή των κονδυλίων που προγραμματίζεται να διατεθούν στο υπό ίδρυση Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και η χώρα μας βέβαια θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί, ήτοι να λάβει ένα κομμάτι από την πίτα των κονδυλίων που θα κυμαίνεται για την Ελλάδα γύρω στα 32 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα έχει από αύριο αλλεπάλληλες συσκέψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου θα έχει διεξοδική συζήτηση και με τον ίδιο τον κ. Πισσαρίδη και την ομάδα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομολόγος έχει θέσει ως κεντρικούς στόχους του προσχεδίου, την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τη συστηματική αύξηση των εξαγωγών και τη στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία.