Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, για το αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον δήμο Πειραιά, επιφυλασσόμενος να απαντήσει εντός των επόμενων ημερών, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εικόνα που έχει, είναι εικόνα εντολής από τον πειραϊκό λαό να συνεχίσει.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι στον Πειραιά γίνονται έργα, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ολοκλήρωση της μελέτης για την υπογειοποίηση της Σκυλίτση, καθώς και το γεγονός ότι εγκαταστάθηκε και ο εργολάβος που θα κάνει την ανάπλαση ολόκληρης της ακτής Μιαούλη.

«Είναι ο καθαρότερος Πειραιάς όλων των εποχών, ενώ έχουμε πλήρη κοινωνική πολιτική σε συνθήκες κρίσης» σημείωσε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Δρίτσα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από όλα τα πολιτικά και τα κομματικά αξιώματα όταν ανέλαβε την ευθύνη να διεκδικήσει τον δήμο, σε μια δύσκολη στιγμή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και όταν του έδιναν ελάχιστες ελπίδες νίκης.

«Κόμμα μου είναι ο Πειραιάς. Ο Πειραιάς δεν προσφέρεται για κομματικό λάφυρο», επισήμανε, όμως πρόσθεσε ότι δεν αποποιείται την ιδεολογική του προέλευση.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «είναι παρωχημένης εποχής, είναι ντεμοντέ οι κομματικοί δήμαρχοι» επισήμανε όμως.
Παράλληλα, επισήμανε ότι επικοινώνησε με το νυν αντιδήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μελά, αναφέροντας ότι «η δήλωσή του ερμηνεύεται ότι δεν θα κατεβεί για δήμαρχος, παραμένει στον συνδυασμό που ιδρύσαμε το 2010 και τον αγκάλιασε ο πειραϊκός λαός».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν θα κάνει πολιτική χρησιμοποιώντας τον Ολυμπιακό.