Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδράμει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Συρίας

«Ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στον συριακό λαό, εκριζώνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:59
30/06/2020
Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδράμει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Συρίας
3
loading

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια ανοικοδόμησης της Συρίας και επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε γραπτή δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης Διάσκεψης Βρυξελλών για τη Συρία.

Η διάσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο κ. Δένδιας μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και την περιοχή και συζητήθηκε η παροχή επιπλέον υποστήριξης. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε την πρόσφατη μεθόδευση από πλευράς της Τουρκίας στον Έβρο, προκειμένου να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στον συριακό λαό, εκριζώνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους. Περαιτέρω, μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας έχει καταστραφεί και για την αποκατάστασή τους απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς διεθνούς κοινότητας και η εξεύρεση σημαντικών πόρων», επεσήμανε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε:

«Καθοριστικής σημασίας για τη Συρία και τον πληθυσμό της παραμένει η πλήρης εφαρμογή των συναφών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η εξεύρεση πολιτικής λύσης συριακής ιδιοκτησίας χωρίς την ανάμειξη τρίτων κρατών, αλλά και η εξασφάλιση της ενότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Απώτερος σκοπός των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας είναι η ανοικοδόμηση της χώρας και η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Προς το σκοπό αυτόν, εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδος να συνεχίσει να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, τη συλλογική αυτή προσπάθεια».

Τέλος, ο κ. Δένδιας, «με αφορμή αναφορές της Τουρκίας στη χώρα μας», υπενθύμισε «την πρόσφατη μεθόδευση της Τουρκίας, η οποία εργαλειοποίησε τον ανθρώπινο πόνο για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Bougatsas

  ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

 2. avatar SSNP

  Σε ποιά Συρία και με ποιόν τρόπο. Όταν ο Άσσαντ πολέμουσε ολομόναχος τους Ισλαμόσυμμοριτες του DAESH και της AL NUSRA που έφτιαξε η MOSSAD CIA και στην συνέχεια ανέλαβαν οι Τούρκομογγολοι να τους εξοπλίζουν ενώ εμείς ως Ελλάδα είμασταν επίσημα ανύπαρκτοι. Ή ακόμα χειρότερα εχθροί τους , τα πατριωτικα Τουρκοκαναλα ακόμα φυσικά και τα κρατικά χασάπη τον ανέβαζαν δικτάτορα τον κατέβαζαν. Ούτε μια αναφορά για τους Χριστιανούς στην Συρία που ένα μεγάλο μέρος τους ήταν Ελληνορθόδοξοι ακόμα και η Ελλαδική Εκκλησία δεν έλεγε κουβέντα ενώ τους έσφαζαν οι σύμμαχοι των Τούρκων. Και ερωτώ τον υπουργό Εξωτερικών αν νικούσε η ήπια Ισλαμική αντιπολίτευση οι Τουρκμενοι και ο ISIS με ποιούς θα έκανε ΑΟΖ η Κύπρος. Και από τύχη δεν έχουμε δυο χώρες στον έλεγχο των Ισλαμιστών φιλοτουρκων Συρία Αίγυπτο γιατί
  αυτό της Λιβύης θα ήταν τρίποντο Εθνικής καταστροφής.

 3. avatar achιlles

  KOITA ΡΕ ΔΕΝΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει