Τροποποιητικές αλλαγές για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού, ιδιαίτερα σε φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ, και να επιλυθούν έτσι πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε φαρμακοποιούς αλλά και μικροοφειλέτες.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκης, η οποία έκανε λόγο για κατάφωρη ληστρική αντιμετώπιση των φαρμακοποιών, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή και εξετάζεται η αναθεώρηση της ρύθμισης που αφορά παρακρατήσεις λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαυραγάνης, πράγματι, η απόφαση στις 27 Δεκεμβρίου του 2013 που εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, κ. Θεοχάρη, με την οποία καθορίζονται τα όρια των ποσοστών παρακράτησης για οφειλές προς το Δημόσιο, η ηγεσία του υπουργείου διαπίστωσε ότι έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα και γι’ αυτό υπάρχει η βούληση για αναθεώρηση του μέτρου, ιδίως για μικροοφειλέτες αλλά και σε ό,τι αφορά περιοδικές εισπράξεις στις οποίες εντάσσονται και οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, τονίζοντας ότι οι οφειλές του Δημοσίου από το 2011 προς τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και οι ίδιοι έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση.

«Ορισμένα σημεία της φορολογικής μεταρρύθμισης δημιουργούν προβλήματα. Η κυβέρνηση πάντα είναι σε θέση να ακούει τους πολίτες και να διορθώνει περιπτώσεις που παρεκκλίνουν από τη σωστή και δίκαιη εφαρμογή της» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.