Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την αναφερόμενη ως «Σύμβαση δωρεάς» μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» «για την κατασκευή και λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς για την άνοδο ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Ακρόπολη των Αθηνών», υπέβαλαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της βουλευτού Κοζάνης, Καλλιόπης Βέττα.

Συγκεκριμένα, καλείται ο υπουργός να καταθέσει στο Σώμα:

α) Την αναφερόμενη σε δημόσια έγγραφα ως «από 28/2/2020 σύμβαση δωρεάς μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, του κοινωφελούς ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης” και της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία “ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ”», «για την κατασκευή και λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς για την άνοδο ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Ακρόπολη των Αθηνών», την οποία έχει υπογράψει ο ίδιος, ως εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου.

β) Τα παραρτήματα που ενδεχομένως εμπεριέχει η εν λόγω σύμβαση, καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα που την αφορούν, ιδίως δε κάθε στοιχείο που αφορά το ύψος και το είδος της δωρεάς, το χρηματικό και φυσικό της αντικείμενο, τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και τα οφέλη του δωρητή, το χρονοδιάγραμμα και τα παραδοτέα του έργου που ορίζεται στη σύμβαση και τυχόν υπο-έργων αυτού.