Η αποτίμηση της κατάστασης στην Κεφαλονιά και ο προγραμματισμός των δράσεων για το αμέσως προσεχές διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Αργοστολίου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του γγ του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιου Λιάσκου, του γγ του ΕΟΤ, Πάνου Λειβαδά, του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς, Βαγγέλη Κεκάτου, του προέδρου των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρου Γαλιατσάτου, καθώς και πολλών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών του τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στους πληγέντες και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε σειρά συγκεκριμένων δράσεων για την προστασία της καλής τουριστικής εικόνας της Κεφαλονιάς στο εξωτερικό και τη στήριξή της μετά τη νέα σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί.

Ειδικότερα παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις που θα αναπτυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όπως: Ανάπτυξη ειδικών πολιτικών επικοινωνίας για την στήριξη της εικόνας του νησιού. Αξιοποίηση του Διαδικτύου για προβολή της Κεφαλονιάς. Προβολή σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, αρχής γενομένης από το Μιλάνο, το Βερολίνο και τη Μόσχα, της Κεφαλονιάς ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Κεφαλονιά από τα γραφεία εξωτερικού. Διαρκής επαφή και ενημέρωση με όλα τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με στόχο την άμεση και ορθή ενημέρωση ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων, για την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην Κεφαλονιά.

Νωρίτερα, η κ. Κεφαλογιάννη μετέβη στο Ληξούρι και στην περιοχή Παλλίκης, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις λιμενικές εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης τοπικών τουριστικών παραγόντων στο γραφείο τουρισμού Παλλίκης.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η Κεφαλονιά είναι ένας παγκόσμιος, δημοφιλής τουριστικός προορισμός και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα στηρίξουν και θα προστατεύσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν την τουριστική φήμη του νησιού.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Λειβαδάς θα παραμείνει στην Κεφαλονιά τις επόμενες ημέρες για την προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών που αφορούν τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά