Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας και προανήγγειλε την ηλεκτρονική επίδοση.

Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην συζήτηση κυριάρχησαν τα ζητήματα της έκδοσης της εφαρμοστικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις, οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για αλλαγές στον Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, που δίνουν τη δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων και η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη δημιουργία, όπου δεν υφίστανται, και λειτουργία των αναδιανεμητικών λογαριασμών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη μπαίνει σε μια νέα ψηφιοποιημένη εποχή, στην οποία ο χώρος των δικαστικών επιμελητών συμμετέχει αποφασίστηκα με την δική του εξέλιξη και τα δικά του βήματα».

Ακόμη, προαναγγέλθηκε η έκδοση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, της σχετικής ΚΥΑ, η οποία θα ρυθμίζει τα επιμέρους ζητήματα εφαρμογής του νέου άρθρου 122α του ΚΠολΔ για την ηλεκτρονική επίδοση, σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, πως η αλλαγή του άρθρου 1 του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών για την δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων, βρίσκεται σε ένα πολύ καλό βαθμό ωριμότητας, ώστε να προχωρήσει η νομοθέτηση της σχετικής διάταξης, μετά και από συνεννόηση με την επιτροπή αναμόρφωσης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών χαιρέτισε με ικανοποίηση την παρουσία του κ. Τσιάρα στις εργασίες της Ολομέλειας, καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας των Δικαστικών Επιμελητών.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε την Ομοσπονδία σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο για το ζήτημα των αναδιανεμητικών λογαριασμών.