Τη δική του απάντηση για τα όσα καταλογίζονται στη σύζυγό του και τον αδερφό του δίνει ο Γ. Γιακουμάτος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «αναφορικά με την δίωξη κατά των μελών της οικογενείας μου, και στελεχών του Οίκου Ευγηρίας που διευθύνουν, αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Η Φροντίδα Ηλικιωμένων Άγιος Χαράλαμπος λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1981 και στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της παρά τους επανειλημμένους ελέγχους που έχει υποστεί -και σωστά- από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν υπήρξε το παραμικρό, που θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει.

Πρόκειται για μια πραγματικά πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί κανένα παράπονο.

Σε ό,τι με αφορά δεν έχω την παραμικρή εταιρική σχέση είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με την μονάδα. Εργάζομαι εκεί ως γιατρός ειδικός Παθολόγος και η πληρότητα της μονάδας, μαρτυρά για το αν λειτουργεί σωστά ή όχι.

Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας είναι ο αδερφός μου Δημήτρης Γιακουμάτος, και δηλώνω γι’ αυτόν πολύ υπερήφανος διότι είναι ένας έντιμος, εργατικός, νομοταγής και καλός έλληνας πολίτης.

Σε σχέση με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα, θέλω να αναφέρω απλώς ότι αυτός ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες, στις 11/3/2013, από την Οικονομική Αστυνομία και ήταν, ως όφειλε, εξονυχιστικός. Αλλά υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που μου δημιουργούν το λιγότερο έκπληξη: ο έλεγχος δεν περιορίστηκε απλώς στα οικονομικά και άλλα στοιχεία της επιχείρησης, αλλά επεκτάθηκε και στην εξέταση στη ΓΑΔΑ(!..) περίπου 40 ανθρώπων, που μέχρι τότε ουδέποτε είχαν περάσει το κατώφλι της Αστυνομίας, σαν να επρόκειτο να δώσουν κατάθεση για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα του αιώνα.

Οι συνήγοροι της οικογενείας μου διαθέτουν μαρτυρίες ότι στους ανθρώπους αυτούς ασκήθηκαν έντονες πιέσεις, να τους εκμαιεύσουν καταθέσεις, που με στοχοποιούσαν.

Για το λόγο αυτό και ο συνήγορος υπεράσπισης, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη όσοι κατέθεσαν κατά την προδικασία, ώστε στο ακροατήριο να αναδειχθεί η αλήθεια.

Όπως ορθά νομικά δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος το αρ. 19 του νόμου 2523/1997 για ανακριβή φορολογικά στοιχεία δεν προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία ανάλογη των άρθρων 17 και 18 του ιδίου νόμου, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 3943/2011.

Δυστυχώς όμως παρανόμως ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία προκειμένου να επιτευχθεί ο δημόσιος διασυρμός μελών της οικογένειας μου. Ακολούθως η ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι απαράδεκτη γιατί η μηνυτήρια αναφορά δεν κατατέθηκε από τα αρμόδια όργανα, όπως περιοριστικά καθορίζονται από το άρθρο 21 του νόμου 2523/1997, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 3943/2011, δηλαδή το ΣΔΟΕ, την ΔΟΥ ή Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά από την αναρμόδια Οικονομική Αστυνομία.

Ποιο όμως είναι το «έγκλημα»;
Το 2012 έχουμε ανακριβή στοιχεία, κατά την έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας, για 42.000 ευρώ συνολικό εισόδημα που αντιστοιχεί σε φόρο 11.000 ευρώ περίπου. Αλήθεια, όταν η εταιρεία πληρώνει περίπου 150.000 ευρώ σε φόρο και ΦΠΑ το 2012 και το 2013, έχει λόγο να αποκρύψει εισόδημα προκειμένου να γλυτώσει 11.000 ευρώ;
Σε ό,τι με αφορά, προσφέρω έναντι τιμολογίου, τις ιατρικές μου υπηρεσίες και αυτή είναι και η μόνη σχέση που έχω με την μονάδα. Ουδέποτε ενεπλάκην με την οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η επίθεση έναντι της μονάδας, είχε ένα και μοναδικό στόχο: Τον πολιτικό Γεράσιμο Γιακουμάτο, που πάνω από μια 20ετία εκλέγεται ως βουλευτής και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι κερί αναμμένο.

Όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα. Μπήκα στη πολιτική με 4 σπίτια ιδιοκτησίας μου και σήμερα βρίσκομαι με ένα σπίτι, υποθηκευμένο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι το 2032.

Αυτός ο πολιτικός λοιπόν έπρεπε να χτυπηθεί. Διαπομπεύθηκε η οικογένειά μου αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το να βλέπεις πολίτες, όλως παρανόμως, να φοράνε χειροπέδες για υποτιθέμενες παραβάσεις, είναι άδικο και απάνθρωπο.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η δίωξη αυτή ήταν προσχεδιασμένη, οργανωμένη και όχι από απλά θεσμικά όργανα ή «αγανακτισμένους» πολίτες. Ο χρόνος θα δείξει τον «ιθύνοντα νου».

Να ξέρουν όλοι ότι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο και μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα τότε θα αποκαλυφθεί όλο αυτό το βρώμικο κατασκεύασμα.