«Αλήτες» χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της τρόικας ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το γάλα, ενώ έκανε λόγο για «υπαλλήλους που εκπροσωπούν συμφέροντα ιδιοτελή και θέλουν να κλείσουν την ελάχιστη αυτή και απαραίτητη κτηνοτροφία στην Ελλάδα».

«Η τρόικα λέει να μην έχουμε γάλα. Είναι αλήτες», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM και πρόσθεσε: «Ε, όχι! Να μην τους περάσει! Είμαι μνημονιακός μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αλλά όταν βλέπω την αλητεία της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων μέχρι εκεί που δεν παίρνει και είναι συνηθέστατη στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. (…) Δεν πρέπει να κάνουμε ό,τι μας πει η τρόικα. Όχι. Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, αν γίνονταν εκλογές στην Ελλάδα τον Μάρτιο και έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα διαλυόταν η Ευρωζώνη και η Ευρώπη και θα επικρατούσε γενική σύγχυση παντού και τα φοβερά αποτελέσματα που περιμένουμε, όπως το πρώτο κόμμα στη Γαλλία να είναι η Λεπέν, να έρχονται και σε άλλες χώρες». «Να δούμε τι Ευρώπη θέλουν να κάνουν αυτοί οι τύποι που γυρνάνε τις πρωτεύουσες και παριστάνουν… Οι τύποι αυτοί δεν έχουν κανενός είδους νομιμοποίηση», υποστήριξε.

Όσο για την Κεντροαριστερά και τους «58», ο πρώην υπουργός σχολίασε: «Ανύπαρκτο θέμα. Δεν υπάρχει Αριστερά. Πώς θα συγκροτηθεί Κεντροαριστερά; Είναι συμπαθητικοί άνθρωποι, αλλά είναι Κεντροαριστερά ο κ. Τζαννετάκος; Τον θεωρούσα, μετά τις τελευταίους του εμφανίσεις, έναν άξιο παντός σεβασμού άνθρωπο της μετριοπαθούς Δεξιάς. Με συγχωρείτε, αλλά δεν θα μπω σ’ αυτήν την αναζήτηση, διότι είναι κουραστική».

Υπογράμμισε δε, μεταξύ άλλων, ότι «το ΠΑΣΟΚ τι θα γίνει; Θα εξαφανιστεί; Δεν μπορεί να λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή οποιαδήποτε άλλη π… εμφανίσουν μετά. Μπορεί να λέει “Δημοκρατική Συμπαράταξη Καθηγητών Πανεπιστημίου” και από κάτω ΠΑΣΟΚ; Αν το δεχθούν αυτό, εγώ δεν το ψηφίζω αυτό. Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω. Μπορεί να μην ψηφίσω τίποτα στην κάλπη. Αλλά δεν το ψηφίζω αυτό. Δεν το στηρίζω. ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγκαστώ να ψηφίσω, με βαριά καρδιά, αλλά αυτό δεν το ψηφίζω, διότι και η γελοιοποίηση έχει όρια».