«Η κυβέρνηση κρατάει διαθέσιμους πόρους προκειμένου να μπορεί να επιλύει προβλήματα» τόνισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα από το βήμα του Κοινοβουλίου ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο απάντησης που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη.

Παράλληλα χαρακτήρισε τις ελληνικές επιχειρήσεις με… υπερβακτήρια, λέγοντας ότι «πέρασαν όλα αυτά που πέρασαν τα δέκα χρόνια της ύφεσης και αφού επιβιώνουν, τους έρχεται τώρα ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δώσουμε έναν μεγαλύτερο αγώνα για να τις κρατήσουμε ζωντανές»

Το μέλος της κυβέρνησης αναγνωρίζει, όπως είπε, το τεράστιο πρόβλημα τραπεζικού δανεισμού που έχουν επιχειρήσεις υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή μπήκε με την λογική ότι αυτοί οι εθνικοί πόροι, έχουν ανάλογες δεσμεύσεις με αυτές που έχουν και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Τέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου αναφορικά με το πρόβλημα επιχειρήσεων με ακάλυπτες επιταγές το χρονικό διάστημα 10 έως 30 Μαρτίου που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε το Σώμα ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί τούτου.