Προθεσμία ενός μήνα ζητούσε ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του για την εμπλοκή στην υπόθεση Novartis ωστόσο η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να του δώσει μόλις 10 ημέρες.

Κατά συνέπεια θα πρέπει στις 15 Ιουνίου να βρεθεί ενώπιον των μελών της Επιτροπής και να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα του υποβάλουν. Τρεις ημέρες αργότερα (στις 18 Ιουνίου) θα καταθέσει ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, στις 23 του μήνα ο Αλέξανδρος Τάρκας και στις 24, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, ο δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας, κάνει λόγο για ακυρότητα της υφιστάμενης διαδικασίας, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του θα υποβάλει σειρά ενστάσεων. Παράλληλα αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να καταφέρει κάποιος να μελετήσει πάνω από 100.000 σελίδες δικογραφίας μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι το πάλαι ποτέ μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει χθες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής να κληθούν να καταθέσουν μία σειρά από μάρτυρες ενώ για μία ακόμα φορά ζήτησε να γίνει και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.