Σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά

Στο Μαξίμου Δένδιας και Παναγιωτόπουλος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:05
27/05/2020
Σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά
3
loading

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Άμυνας Νίκου Παναγιωτοπουλου και με θέμα φυσικά τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών.

Ο πρωθυπουργός χθες έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα μέσω της Γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Καταστήσαμε πολύ σαφές ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορά της και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν υπήρξε συστηματική προσπάθεια από πλευράς της Τουρκίας να προωθήσει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, είπαμε όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει και υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας. Τρεις ημέρες αργότερα, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθε την βόρεια Ελλάδα και προσέφερε στην Ελλάδα απόλυτη πολιτική στήριξη, καθώς ενεργούσαμε και για λογαριασμό της Ευρώπης. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα. Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και δικαιούται να λάβει βοήθεια από την Ευρώπη. Αυτό το είπα στον Πρόεδρο Ερντογάν εξαρχής, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς εκβιασμού.  Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες εκβιασμού. Ας κάνουμε, λοιπόν, μια ειλικρινή συζήτηση για το πώς μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει την Τουρκία».

Ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είχαμε μια συμφωνία, την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, η οποία λειτούργησε σχετικά καλά και μπορούμε να τη βελτιώσουμε. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και τις κινήσεις που ενθαρρύνουν απεγνωσμένους ανθρώπους να επιχειρήσουν να διασχίσουν τα σύνορα παρόλο που ξέρουν ότι θα αποτύχουν. Ας συζητήσουμε ειλικρινά με την Τουρκία το προσφυγικό ζήτημα, και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με απειλές ή ακόμα και εκβιασμούς. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και, εφόσον χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Γύπας

  Όλα καλά κ. Πρωθυπουργέ. Γιατί δεν αναφέρεστε τεχνηέντως για την Ελληνική ΑΟΖ; Πότε θα την ανακηρύξετε; Έχετε τέτοια πρόθεση; Γιατί δεν πάμε στα 12 μίλια ; Φοβάστε τους Τούρκους; Είναι νόμιμο δικαίωμα μας; Ναι ή όχι!! Αφού το βλέπετε ότι το πάνε φιρί - φιρί για σύρραξη!! Τι θα κάνετε αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες ανατολικά της Κρήτης και στο ψευτομνημόνιο όπως ( εμείς σαν χώρα το χαρακτηρίζουμε) και μέσα στις συντεταγμένες (ΑΟΖ) Τουρκίας - Λιβύης ; Έχουμε χάσει διπλωματικά κ. Πρωθυπουργέ τα αβγά και τα καλάθια. ΔΕΝ μας στηρίζει κανένας ,δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός φυσικός να καταλάβει ότι οι (σύμμαχοι μας) Μας κοροϊδεύουν!!! Έχουμε γίνει το μπεγλέρι τους , από το μεταναστευτικό μέχρι και τα Εθνικά μας σύνορα . ΔΕΝ έχουμε Ευρωπαϊκά σύνορα γιατί αν πραγματικά είχαμε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.Τι θα κάνετε με την μεγάλη πληγή που μας έχουν φορτώσει οι\"Ευρωπαίοι φίλοι και σύμμαχοι\"τους λαθρομετανάστες λέω όπως τους λέγατε και εσείς και καλά κάνατε γιατί έτσι είναι ; Ο Ελληνικός λαός κάνει υπομονή αλλά έως πότε; ΚΑΝΤΕ κάτι πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας.

 2. avatar Γύπας

  Όλα καλά κ. Πρωθυπουργέ. Γιατί δεν αναφέρεστε τεχνηέντως για την Ελληνική ΑΟΖ; Πότε θα την ανακηρύξετε; Έχετε τέτοια πρόθεση; Γιατί δεν πάμε στα 12 μίλια ; Φοβάστε τους Τούρκους; Είναι νόμιμο δικαίωμα μας; Ναι ή όχι!! Αφού το βλέπετε , ότι το πάνε φιρί - φιρί για σύρραξη!! Τι θα κάνετε αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες ανατολικά της Κρήτης; Και μέσα στις συντεταγμένες (ΑΟΖ) Τουρκίας - Λιβύης ; Έχουμε χάσει διπλωματικά κ. Πρωθυπουργέ τα αβγά και τα καλάθια. ΔΕΝ μας στηρίζει κανένας .Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός φυσικός να καταλάβει ότι οι (σύμμαχοι μας) Μας κοροϊδεύουν!!! Έχουμε γίνει το μπεγλέρι τους , από το μεταναστευτικό μέχρι και τα Εθνικά μας σύνορα . ΔΕΝ έχουμε Ευρωπαϊκά σύνορα γιατί αν πραγματικά είχαμε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.Τι θα κάνετε με την μεγάλη πληγή που μας έχουν φορτώσει οι\"Ευρωπαίοι φίλοι και σύμμαχοι\"τους λαθρομετανάστες λέω, όπως τους λέγατε και εσείς και καλά κάνατε πριν εκλεγείτε γιατί έτσι είναι . Τώρα κ. Πρωθυπουργέ ΔΕΝ τολμάτε όχι να τους αποκαλέσετε έτσι αλλά ούτε να την σκεφτείτε . Ο Ελληνικός λαός κάνει υπομονή αλλά έως πότε; ΚΑΝΤΕ κάτι πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας.

 3. avatar Έλληνες vs συριζαίοι

  Ο Δένδιας παραδέχεται ότι οι Τούρκοι εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος δικαιώνοντας τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

  Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 26 Μαΐου ο Νϊκος Δένδιας υποστηρίζει ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα από την τουρκική πλευρά σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες. Άρα… σε ελληνικό έδαφος.

  Συγκεκριμένα στην Εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει