Την 79η Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων («Πράσινη Εβδομάδα») στο Βερολίνο θα επισκεφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος απόψε θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της διοργάνωσης, προσκεκλημένος του Γερμανού ομολόγου του, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. Ο κ. Τσαυτάρης θα συμμετάσχει ακόμη στην 6η Συνάντηση Κορυφής Υπουργών Γεωργίας, ενώ θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (GFFA).

Ο κ. Τσαυτάρης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρη Μελά, θα παρευρεθεί αύριο στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην «Πράσινη Εβδομάδα», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και του ΕΟΤ, ενώ υποστηρίζεται από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από τη Γερμανία, τη Βαυαρία, τη Γαλλία, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο και τη Βρετανία, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκειά της.

Στη φετινή «Πράσινη Εβδομάδα» η Ελλάδα αριθμεί 37 συμμετοχές, Περιφερειών, δήμων, συνεταιρισμών αλλά και μεμονωμένων παραγωγών ελαιολάδου, οίνου, φρούτων, ξηρών καρπών και άλλων αγροτικών προϊόντων από ολόκληρη τη χώρα.