Τεταμένο είναι το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά την απουσία έξι βουλευτών από τη συνεδρίαση του 3ου Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. «Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, τους λέω να πάνε στο σπίτι τους. Απεδείχθη στην πρώτη αποστασία, πως όσοι έφυγαν καλώς έφυγαν. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους έλληνες» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος σε όσους επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν.

Ειδικότερα, από τους 18 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έξι δεν προσήλθαν στο Εθνικό Συμβούλιο, έχοντας ζητήσει με επιστολή τους να προηγηθεί η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την επιστολή συνυπέγραψε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος ωστόσο παρευρέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο.

Η στάση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου που έκανε λόγο για «αποστάτες» ενώ από την πλευρά του ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε ευθέως την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του.

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε στόχο να κάνουμε άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά» απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα και με νόημα πως «στελέχη μας που εξαγοράστηκαν και γύρισαν στη ΝΔ, εξαφανίστηκαν πολιτικά».