Ημερίδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Οι εργασίες της ημερίδας άνοιξαν με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου αναφορικά με τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι δεν υπάρχουν κομματικές διαφορές στις αυτοδιοικητικές εκλογές παραπέμποντας σε περιπτώσεις του παρελθόντος (Κατριβάνος, Τρίτσης).

«Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, αυτούς να βρείτε, όχι εκεί που ψάχνουν όλοι. Οι συντονιστικές μας επιτροπές, πρέπει να βγουν στην κοινωνία και να βρουν ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν κι ας μην είναι πολιτικοί. Ας είναι κάποιος καταξιωμένος στην τοπική του κοινωνία», είπε ο κ.Καμμένος, προσθέτοντας ότι η πολιτική καταγωγή δεν έχει μείζονα σημασία.

Ο Γιάννης Δημαράς απο την πλευρά του επισήμανε παραδείγματα του παρελθόντος όπου ο κόσμος ψήφιζε δημάρχους που δεν ανήκαν στο πλειοψηφών πολιτικό ρεύμα της εποχής, επειδή εκτιμούσαν το έργο τους. “Σημασία στις δημοτικές εκλογές έχουν τα πρόσωπα η εντιμότητα το ήθος και η διαδρομή των ανθρώπων” είπε ο κ.Δημαράς.

Η ημερίδα συνεχίζεται με τοποθετήσεις στελεχών, αναφορικά με την στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Παραιτήσεις ζητά ο Τέρενς Κουίκ

Εν τω μεταξύ έντονη ενόχληση υπάρχει στους Ανεξάρτητους Έλληνες για την στάση των βουλευτών που δεν προσήλθαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο.

Σήμερα ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του, ενώ επισημαίνει ότι ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

“Σε μια στιγμή όπου ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στον αγώνα μας κατά της διαφθοράς, δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ομάδας βουλευτών που πλήγωσαν το χθεσινό πολύ κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο. Δεν επιτρέπεται κανένας μας να αγνοεί τα κυρίαρχα θεσμικά μας, όργανα και 120 εθελοντές αγωνιστές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων “πάνω απ’ όλα όφειλαν οι δυο εκλεγμένοι στις θεσμικές θέσεις του γραμματέα και του αναπληρωτή του της ΚΟ να δώσουν το παρόν τους στο Εθνικό Συμβούλιο, και εκεί να εκφράσουν τις όποιες διαφωνίες τους, όπως πράξαμε πολλοί από εμάς που δώσαμε το παρόν μας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα της φράξιας”.

Και ο Τέρενς Κουίκ καταλήγει: «Κατόπιν τούτου, επειδή αυτή η ομαδοποιημένη αντίδραση είναι έξω από κάθε λογική, ζητώ την παραίτηση από τις αντίστοιχες θέσεις τους, τόσο του Κώστα Γιοβανόπουλου όσο και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Το έχω δικαίωμα ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πολύ περισσότερο καθώς ήμουν ένας από εκείνους που τους ψήφισαν και τους εμπιστεύτηκαν. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο για τις προθέσεις μου όπως και άλλους συναδέλφους».

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ζήτησε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, προκειμένου να λυθούν οι όποιες εσωκομματικές διαφορές υπάρχουν, και κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Πρέπει να πάμε άμεσα σε Έκτακτο Συνέδριο να λύσουμε τις διαφορές μας» είπε και δήλωσε ανήσυχος και προβληματισμένος για την συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα.