Για «νέα πολιτική δίωξη» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Πέτρος Δούκας, μετά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα ομόλογα.

«Είναι η επανάσταση του αυτονόητου, γιατί πρέπει να αποδεικνύεις την αθωότητά σου και όχι οι κατήγοροι να αποδεικνύουν την ενοχή τους», σχολίασε δηκτικά ο πρώην υπουργός και εκτίμησε ότι η δίωξη είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει άλλο κράτος που οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης να διώκονται με τέτοια μανία και τόσο μαζικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ είπε ότι «για το υπουργείο Οικονομίας, ήταν μια πολύ καλή έκδοση», ενώ παρότρυνε τους δημοσιογράφους αλλά και την εξεταστική επιτροπή, «αν σας ενδιαφέρει το θέμα, ψάξτε το ζήτημα της Goldman Sachs το 2001».

Σχολιάζοντας την κατάθεση του Πέτρου Δούκα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι άφησε πολλά θέματα αναπάντητα ή ανεξήγητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Δούκας δεν απάντησε επαρκώς, για ποιο λόγο δεν έκανε δεκτές τις επιφυλάξεις υφισταμένων του για την έκδοση του ομολόγου, ή αν είχε πλήρη ενημέρωση για τις επενδύσεις του Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ.

Επεσήμαιναν, επιπλέον, ότι το επίμαχο ομόλογο «ήταν το πρώτο που εξέδωσε η διεύθυνση Δ23 του ΓΛΚ, όπου δεν φαινόταν ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης».

Πάντως ο κ. Δούκας δεν αρνείται ότι είχε την αρμοδιότητα του θέματος, αρνείται όμως ότι είχε σχέση με τη διαμόρφωση των όρων του ομολόγου.