Έναν πρώην βουλευτή και φίλο του καλωσόρισε στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

Την ώρα που είχε κατέβει από το βήμα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ετοιμαζόταν να ανέβει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπήρξε ένα χρονικό κενό αφού στο μεσοδιάστημα θα έπρεπε να απολυμανθεί το πλέξιγκλας που έχει τοποθετηθεί μπροστά από τους ομιλητές.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Τασούλας, ανέφερε ότι «τη διαδικασία παρακολουθεί ο τέως συνάδελφος βουλευτής Άρτης κος Αθανάσιος Κονταξής, καταγόμενος εκ Πραμάντων Ιωαννίνων» (σ.σ. ο κ. Τασούλας κατάγεται από τα Ιωάννινα και εκλέγεται στην περιοχή).

Μάλιστα στρεφόμενος προς τον ίδιο τον καλεσμένο, του είπε: «Υποθέτω κύριε Κονταξή όλα αυτά σας φαίνονται πρωτοφανή. Δεν ζήσατε τέτοια στην Μεταπολίτευση, με τόσους λίγους (σ.σ. βουλευτές στα έδρανα) και με τέτοιες προφυλάξεις, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε, σας καλωσορίζουμε».

Εκείνος, χαμογέλασε και κούνησε το κεφάλι ευχαριστώντας.

Ο 79χρονος δικηγόρος Αθανάσιος Κονταξής ήταν επί πολλά χρόνια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη για πρώτη φορά στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 1974 και έκτοτε επανεξελέγη στις εκλογές του 1977, του 1981, του 1989, του 1993 και του 1996.