Για τις δράσεις στήριξης, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων, τα νέα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και τις βελτιώσεις των υφιστάμενων συζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Σπύρο Πρωτοψάλτη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, πρόσωπα που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας ή έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα του Οργανισμού.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα προγράμματα που υλοποιούνται και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως προπληρώθηκαν πολύ νωρίτερα τα επιδόματα που θα αποδίδονταν, υπό κανονικές συνθήκες, έως τις 3 Μαίου, αλλά και η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.

Συζητήθηκε, ακόμη, το πώς ο ΟΑΕΔ θα μετατραπεί σ’ έναν παραγωγό προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών που θα βοηθήσουν ανέργους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να επανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα τόσο για την ψηφιακή μετάβαση στη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς για πρώτη φορά όλες οι υπηρεσίες του οργανισμού παρέχονται 100% ψηφιακά όσο και για τη συνεργασία του Οργανισμού με την Google για τις ψηφιακές δεξιότητες.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Γιάννης Σοφρωνάς, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2018 αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανεργίας και ο Δημήτρης Γρίβας, επιχειρηματίας, πλέον, που έχει αποφοιτήσει από σχολή του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα το τμήμα Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής και τώρα αναπτύσσει τη δική του επιχείρηση. Ο κ. Σωφρονάς, μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει έκτακτο επίδομα πέραν του τακτικού προσθέτοντας πως το σημαντικότερο ζήτημα είναι η ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας. Από την πλευρά του ο κ. Γρίβας εξήγησε τη στενή σχέση του με τον Οργανισμό σε όλα τα στάδια της διαδρομής του από την επαγγελματική κατάρτισή του έως σήμερα.