Τα μέτρα που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που έχει συγκαλέσει για σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν οι βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ανακοινωθεί η έναρξη 17 προγραμμάτων στήριξης, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας. Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 660.000.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα συμμετέχουν οι πρόεδροι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος.

Αργότερα το μεσημέρι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου όπου θα εξειδικεύσουν τα προγράμματα.