«Δεν χρειαζόμαστε σήμερα βεντέτες στην κεντροαριστερά, ούτε ξεκαθάρισμα λογαριασμών του παρελθόντος» τονίζει ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είναι η στιγμή να βάλει ο καθένας πλάτη για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παγίδα των κόκκινων γραμμών και να κάνουμε θετικές και συγκεκριμένες προτάσεις που θα αποτελέσουν και την προϋπόθεση συνεργασίας με τα άλλα κόμματα» σημειώνει ο κ. Καψής και προσθέτει:

«Είναι απόλυτα αναγκαίο ένα ισχυρό κεντροαριστερό κόμμα. Είναι αναγκαίο για την πολιτική σταθερότητα, για να υπάρξει μια πολιτική δύναμη που να εκφράζει και την ευρωπαϊκή πολιτική και την μεταρρυθμιστική δυναμική που χρειάζεται η χώρα, μαζί με την δικαιοσύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτή είναι η πεμπτουσία της αριστεράς και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στρατευθούν όλοι όσοι πιστεύουν στην κεντροαριστερά».

Ο κ. Καψής εκφράζει την πεποίθηση ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα είναι έτοιμη να εκπέμψει πλήρως ενόψει της ελληνικής προεδρίας. «Παρότι υπήρξε καθυστέρηση στο να ανοίξει η Αγία Παρασκευή και να επιστρέψουν στο ραδιομέγαρο και αυτό κάποια στιγμή δημιούργησε ένα κλίμα ανησυχίας δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο τέλος» τονίζει ο κ. Καψής.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ερωτηθείς για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος δημόσιας τηλεόρασης για την ενημέρωση της περιφέρειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «η απόφαση του ΔΣ και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ είναι να υπάρξει μία ξεχωριστή Γενική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω πως αυτό δείχνει πόσο το ένα από τα δύο κανάλια που θα δημιουργηθεί θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα και θα παράγει πρόγραμμα από την περιφέρεια και από τη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος τέλος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Καψής τονίζει: «Χωρίς να σημαίνει ότι έχουν περάσει τα δύσκολα, νομίζω ότι γυρίζουμε σελίδα αυτή τη στιγμή και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι δυσκολίες, ιδίως η υψηλή ανεργία, παραμένουν και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν ειδικές πολιτικές και κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργίας θέσεων εργασίας για να αντιμετωπισθούν αυτά τα ζητήματα, αλλά εφόσον μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και την πολιτική και την κοινωνική συνοχή πιστεύω ότι σιγά-σιγά τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται και για τη ζωή των πολιτών».