Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία χτίζει παράνομους χάρτινους πύργους

Ανακοίνωση αναφορικά με επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ για θαλάσσιες ζώνες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:22
25/03/2020
Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία χτίζει παράνομους χάρτινους πύργους
4
loading

Για εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις θαλάσσιες ζώνες.

«Ψευδεπίγραφα, για πολλοστή φορά, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους».

«Για πολλοστή φορά επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, να μην αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών, να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», αναφέρουν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπογραμμίζει δε πως «σε πείσμα της διεθνούς παραβατικότητας της Τουρκίας, η Ελλάδα, αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την τουρκική στάση, συνεχίζει να αναγνωρίζει τα νόμιμα κράτη μέλη της τελευταίας και να αποκηρύσσει παράνομες οντότητες.

Συνεχίζει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο ως ακρογωνιαίο λίθο ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο. Συνεχίζει να απαιτεί το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να υπογραμμίζει ότι παράνομες και άκυρες συμφωνίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα».

«Επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή στην παραβατικότητα, με ή χωρίς χάρτες, δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Και, βεβαίως, απαντάται καταλλήλως», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Λογοκρισία

  Η χθεσινή απογευματινή βάρδια λογοκρισίας του ΝΒ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Ούτε να γινόταν από τα υπόγεια της Πειραιώς.

 2. avatar Λογοκρισία

  Hello! Μήπως έχει αναλάβει στο ΝΒ υπηρεσία λογοκρισίας τρόλ της ΝΔ?

 3. avatar Σπουργίτι

  Είμουν νιος και γέρασα. Ίδια πολιτική (του κατευνασμου και της συνεχούς επίκλησης του διεθνούς δικαίου) επι 40 περίπου χρόνια, όλων των κυβερνήσεων της χώρας μας. Το αποτέλεσμα γνωστό σε όλους μας. Η Τουρκία με την ενθάρρυνση των \'\' συμμάχων \'\' μας, USA, Γερμανών και Άγγλων γίνεται όλο και πιο επιθετική εναντίον της Ελλάδας. Μήπως κάνουμε κάποιο λάθος με αυτή την συνεχή υποχώρηση;

 4. avatar ..εμάς μας ..

  ..έφαγε η ευγένεια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει