Μια άγνωστη λεπτομέρεια από τον τρόπο που έγινε η ιχνηλάτηση των προσώπων με τα οποία ήρθε σε επαφή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας μόλις έμαθε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μάς διηγήθηκε συνάδελφός του που επικοινωνεί συνεχώς μαζί του προκειμένου να μάθει πώς πηγαίνει η υγεία του.

Με το που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα, ανακάλεσε στη μνήμη του τα πρόσωπα με τα οποία είχε βρεθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα αλλά και τους χώρους από τους οποίους πέρασε. Έτσι μεταξύ άλλων θυμήθηκε ότι είχε επισκεφθεί το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί εντός της Βουλής (το οποίο όχι απλώς απολυμάνθηκε αλλά αντικαταστάθηκαν για 15 ημέρες και οι υπάλληλοι), πως είχε περάσει από συγκεκριμένους διαδρόμους που ούτως ή άλλως θα απολυμαίνονταν, αλλά δεν θυμόταν καλά όλους όσους βρισκόντουσαν γύρω του όταν καθόταν στα έδρανα της Ολομέλειας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της οποίας είναι μέλος. Συγκεκριμένα θυμόταν μερικούς, αλλά όχι όλους.

Έτσι, για λυθεί το μυστήριο επιστρατεύτηκαν τα βίντεο.

Ζητήθηκε από το αρχείο η τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων που είχε δώσει το παρών και από τα πλάνα βρέθηκαν όσοι βουλευτές καθόντουσαν σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μπρος, πίσω, δεξιά και αριστερά του. Δεν ήταν πολλοί αλλά έπρεπε να βρεθεί και ο τελευταίος προκειμένου να μπει προληπτικά σε καραντίνα και να δει μετά από μερικά εικοσιτετράωρα εάν παρουσιάζει συμπτώματα του νέου στελέχους της γρίπης.