Απαγορεύτηκε η άσκοπη κυκλοφορία στην Ελλάδα – Το δραματικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη

Αυστηρότερα μέτρα με σκοπό να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού - Η δήλωση του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:37
22/03/2020
Απαγορεύτηκε η άσκοπη κυκλοφορία στην Ελλάδα - Το δραματικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη
169
loading

«Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί. Δική μου επιλογή είναι μόνο μία: Η ζωή και η υγεία των Ελλήνων!», ήταν η πιο δραματική φράση που ειπώθηκε στο έκτακτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή. Έτσι, απαγορεύεται πλέον κάθε άσκοπης κυκλοφορία και μετακίνηση πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με βάση το δόγμα της προληπτικής δράσης προκειμένου η χώρα να βγει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν απλώς και μόνο θέμα χρόνου η ανακοίνωση περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας εντός της επικράτειας. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση που ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα είχε παρθεί ουσιαστικά εδώ και μέρες και ειδικότερα από την στιγμή που η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα είχε δείξει στον πρωθυπουργό αναλυτικά αριθμητικά στοιχεία με την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν ένα σύστημα υγείας ανάλογο με το δικό μας και δεν είχαν λάβει μέτρα εγκαίρως.

Μάλιστα σχεδόν όλη η επιστημονική κοινότητα της χώρας, μας επισημαίνει ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες όσον αφορά την πορεία μετάδοσης του κορονοϊού και το εάν δεν προβούμε σε δραστικές λύσεις, θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των θυμάτων και των ατόμων που θα έχουν ανάγκη εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η απόφαση «κλείδωσε» δε οριστικά, όταν διαπιστώθηκε ότι αρκετοί συμπολίτες μας δε υπάκουσαν στα προηγούμενα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί και συνέχιζαν αμέριμνοι να συνωστίζονται σε μεγάλα λιμάνια, πάρκα, παραλίες και πλατείες.

«Η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο», είπε στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης.

Η προειδοποίηση Μητσοτάκη

Άλλωστε προειδοποιήσεις είχαν υπάρξει αρκετές, τόσο από το επιστημονικό προσωπικό και τους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας όσο και σε ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης μόλις την Πέμπτη στο μήνυμά του, επεσήμανε με νόημα ότι «εξαρτάται απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας, αν τελικά η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας [...] Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί». Την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνομία προχωρούσε στην απαιτούμενη προπαρασκευή εφόσον προκρινόταν η εκδοχή του lockdown (καθολικής απαγόρευσης), ούτως ώστε να μην πιαστεί εξαπίνης.

«Ξέρουμε από τις πινακίδες ποιοι πέρασαν τα διόδια»

Μια μέρα αργότερα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επέλεξε να χρησιμοποιήσει ακόμη πιο αυστηρό τόνο σε όσους αρνούνται να υπακούσουν στα μέτρα και φεύγουν από το κλεινόν άστυ για την επαρχία. «Ξέρουμε από τις πινακίδες των αυτοκινήτων ποιοι πήγαν στα διόδια. Η Πολιτεία γνωρίζει ποια αυτοκίνητα πέρασαν και θα περάσουν από τα διόδια» τόνισε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσιόδρας σημείωνε ότι «δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση σε νησί του Αιγαίου η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα. Δεν μπορεί να πλημμυρίζουν οι δρόμοι από εκδρομείς που ταξιδεύουν σε στενό συγχρωτισμό, σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουν αν επωάζουν τη νόσο. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Να μείνετε στο σπίτι σας. Να μην μεταδώσετε τη νόσο σε ανθρώπους αυξημένου κινδύνου. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές αυξάνουν τον κίνδυνο επέκτασης της νόσου. Υποβαθμίζουν την προσπάθειά μας. Κάνουν κακό στις συνανθρώπους μας».

Τα σενάρια που εξετάζονταν

Από το πρωί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζονταν διάφορα σενάρια που αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αντιμετώπισης της νέας ιογενούς πνευμονίας. Αυτό που επικράτησε και ανακοινώθηκε, είναι η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτό που θέλει ξεκάθαρα να αποφύγει η κυβέρνηση είναι μια πιθανή κατάρρευση του συστήματος υγείας. Προτάσσει την δημόσια υγεία έναντι της οικονομικής κατάρρευσης που θα μπορούσε να υπάρξει από μια παράταση των μέτρων. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων.

Το δραματικό μήνυμα του πρωθυπουργού

Συμπολίτες μου,

Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες.

Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να «μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών» και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία.

Και όταν η ευθύνη του ενός αποδεικνύεται ελλειμματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα του συλλογικού καλού, λοιπόν, προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την Υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου.

Έτσι, από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.

Τέλος, τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Από τους περιορισμούς αυτούς εξαιρούνται, προφανώς μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής. Κρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα παρουσιάσουν, σε λίγο, οι αρμόδιοι υπουργοί.

Συμπατριώτες μου,

Στην Ιταλία χάνεται, δυστυχώς, ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτά. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη παντού στον κόσμο. Έχω χρέος, λοιπόν, να μην επιτρέψω να υποστεί μια τέτοια δοκιμασία και η χώρα μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί. Δική μου επιλογή είναι μόνο μία: Η ζωή και η υγεία των Ελλήνων!

Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι. Ερημώνοντας δρόμους και πλατείες, εξορίζουμε τον κίνδυνο. Και μένοντας στις εστίες μας, τις μετατρέπουμε σε οχυρά ζωής.

Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν τον στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο.

Απ’ την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ενημέρωσε τους πολίτες με ειλικρίνεια. Οργάνωσε κατάλληλα τις ιατρικές δομές της χώρας, προχωρώντας σε προσλήψεις πρόσθετου νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και σε προμήθειες δυσεύρετου ιατρικού εξοπλισμού. Αναδιάταξε τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Και, μέσα σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε τρεις δέσμες γενναίων μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όλα αυτά, κρατώντας -παράλληλα- απόρθητα τα σύνορά μας και τα σύνορα της Ευρώπης. Το κράτος, συνεπώς, απέδειξε ότι ήταν και είναι παρόν παντού.

Τώρα, όμως, είναι η ώρα που το ατομικό ταυτίζεται όσο ποτέ με το συλλογικό: Τώρα είναι η ώρα του πολίτη!

Ο κορονοϊός δεν ξεχωρίζει σύνορα ή έθνη, εισοδήματα ή κοινωνικές ομάδες. Απειλεί τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν κατοικεί. Απέναντί του, είμαστε όλοι ίσοι.

Μόνο που κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς μας. Οι συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα που και αυτοί πρέπει, εν μέσω κρίσης, να βρουν καταφύγιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν σταμάτησαν οι Έλληνες να αρρωσταίνουν και από άλλες ασθένειες. Και πρέπει να μεριμνήσουμε και γι’ αυτούς.

Χθες, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας μίλησε για την ευθύνη των νέων προς τους ηλικιωμένους με έναν κόμπο στο λαιμό. Ας γίνει αυτή η συναισθηματική αντίδραση ενός ανθρώπου που σηκώνει τεράστιο βάρος, με καθαρό μυαλό και μοναδική αξιοπρέπεια, κραυγή αφύπνισης.

Τώρα είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι το δικό μας μέτωπο, να ξαναγράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με πρώτη δέσμευση, να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσής του ιού: Ο καθένας από εμάς να πάψει να γίνεται κρίκος μεταφοράς στο διπλανό του.

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον, απλώνοντας την φροντίδα της σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Όμως, θα το ξαναπώ: Το μεγαλύτερο όπλο κατά του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική μας συμπεριφορά: Δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία για τη δική μας υγεία.

Γιατί η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο.

Έτσι θα αποδείξουμε ότι ο κοινωνικός μας ιστός είναι συμπαγής και με συνείδηση. Και ότι μαζί σηκώνουμε το βάρος της πατρίδας. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλα τα αποθέματα σθένους και υπομονής για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Κλείνω με τα λόγια του Αμερικάνου προέδρου Θεόδωρου Ρούζβελτ, που ταιριάζουν, νομίζω, σε αυτούς που ήδη μάχονται εναντίον της απειλής και θα κληθούν να κάνουν πολύ περισσότερα στις επόμενες μέρες: «Ο έπαινος ανήκει στον άνθρωπο που είναι πραγματικά στην αρένα, με πρόσωπο γεμάτο ιδρώτα και αίμα. Που έχει, όμως, ενθουσιασμό και αφοσίωση. Γιατί ξοδεύει τον εαυτό του σε ένα άξιο σκοπό».

Εκ μέρους των Ελληνίδων και των Ελλήνων τους ευχαριστώ. Και σας καλώ όλους να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας με την καθημερινή μας στάση. Καθώς η ατομική επιθυμία υποχωρεί μπροστά στην συλλογική βούληση, η πατρίδα περνά στα χέρια μας. Ελλάδα είμαστε όλοι. Ας την προφυλάξουμε, λοιπόν! Ώστε να συναντήσουμε το αύριο πιο υγιείς, πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι.

Δεν κυκλοφορούμε. Και δίνουμε όλοι ενωμένοι, πάνδημη απάντηση στην πανδημία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

169
σχόλια
 1. avatar Ντπ που σας χρειαζεται…

  Αν γλιτωσουμε απο τον ιο, θα παμε απο ψυχολογικα προβληματα η απο πεινα! Τετοια παγκοσμια παρανοια...πατεντα σε ολα τα κρατη! Απο την γριπη πεθαναν 100 ανθρωποι στην ελλαδα, απο ατυχηματα καθε χρονο...το 1984 του οργουελ φανταζει παραμυθακι για μικρα παιδια!

 2. avatar Τροφή για σκέψη

  Αφού θα έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι τώρα, ας ακούσουμε αυτή την ομιλία
  για τον κορωνοϊό από άλλη οπτική γωνία (περίπου μια ώρα με ερωτήσεις στο τέλος):

  [...]

 3. avatar noway..

  Οποιος αισθανεται τοσο αριστερος και αντιρρησίας, να παει στην Κίνα

 4. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

  1. avatar μια χαρά τα λέτε.ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ

   ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ......ΚΑΛΑΜΑΤΑ/ΠΗΓΑΔΑ/ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ,ΟΠΛΑ,ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ/ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ/ΣΟΥΛΤΑΝΑ/ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ/ΣΤΑΛΙΝ.......

 5. avatar criskalts, αναμεσα σε κορονοιο και Θεσσαλονικια

  ζητω η χουντα.....απλα....

  1. avatar χαχαχαχ αχαχαχαχαχ και αχαχαχαχα

   χαχαχαχαχααχ αχαχαχαχαχαχχχχχχχαψφ ασδαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχ.

 6. avatar Φρατζολας κατά κόσμον Βαγγέλης Αποστόλου

  Κανένα μέτρο δεν πάρθηκε επειδή μας αγαπάνε, ξυπνάτε πριν είναι αργά...Θα αρχίσω να πιστεύω ότι όντως μας ξεκαζουν..
  Τα μέτρα πάρθηκαν, πρώτον για να ρίξει το φταίξιμο στους πολίτες (τα κρούσματα είναι πολλά,πάρα πολλά σε σχέση με αυτά που γράφουν) και ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι επειδή φοβούνται την ζωουλα τους...Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια κάποιοι κατέλαβαν ότι ούτε η \"δύναμη\" τους μετράει ούτε τα εκατομμύρια τους...
  Για πρώτη φορά ένιωσαν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας έχουν διαλύσει ίσοι με όλους εμάς....
  Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό που γίνεται,να νιώθουν τι πάει να πει άγχος, όπως το νιώθουμε και εμείς από το πρωί μέχρι το βράδυ...
  Για τις χιλιάδες αυτοκτονίες όπου έγιναν εξαιτίας τους δεν είδα μέτρα κατά του φτωχού.....
  Για τις χιλιάδες νεκρών στο δρόμο από ατυχήματα δεν είδα την ίδια συγκίνηση...Για τα ναρκωτικά το ίδιο...
  Φυσικά αφού αυτά δεν μεταδίδονται δεν μας νοιάζει...
  Υποκριτές όμως που κλείσατε τις εκκλησίες σε άγιες μέρες Σαρακοστής αλλά αφήσατε τα εργοστάσια ανοιχτά πως θα κρυφτείτε από τον Θεό...Κακούς κακώς απολέσει λέει το Ευαγγέλιο Μητσοτάκη,όπου μας το έπαιζες θρήσκος και έκανες τους μεγάλους σταυρούς...
  Ξύπνα Έλληνα πριν είναι αργά... Στον βωμό αυτής της πανδημίας θα δεις τη μέτρα θα παρθούν.......

  1. avatar Με λανέιτ…

   Εσενα σιγουρα.
   Τα ναρκωτικα που λες δεν κολλανε, ειναι επιλογη μου να μην παρω αν εισαι χρηστης κ καθεσαι διπλα μου. Ο ιος δεν ειναι επιλογη μου να μην κολλησω απο εσενα που εχεις κ εισαι διπλα μου.

   Εισαι, υβριδιο, νεο ειδος.
   Εισαι αριστερος που πριν μια εβδομαδα σφαζοταν να κλεισουν οι ναοι, ενω τωρα ξαφνικα εγινες πιστος και λες γιατι εκλεισαν ενω δουλευουν τα εργοστασια, που παραγουν τροφιμα, και κατηγορεις τους υποκριτες.
   Αυτο δε περιμενα να το ζησω.

   Μαλλον στην προσπαθεια σου να κανεις προπαγανδα, μπερδευτηκες.

 7. avatar ………………….,

  Μητσοτάκη κράτα γερά....!!! Άξιος...!!!!!

 8. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Είναι πολύ βρώμικο το παιχνίδι που παίζουνε ΜΜΕ και κυβέρνηση για την ατομική ευθύνη. Ποτίζουν από τώρα τους πάντες έτσι ώστε αν έρθουν τα χιλιάδες κρούσματα και η κατάρρευση, την ευθύνη έχουν οι πολίτες που δεν υπάκουσαν στα μέτρα, όχι η κυβέρνηση. Ούτε διάλυση ΕΣΥ, ούτε τίποτα.

  1. avatar Social Distortion.

   Παγκόσμιο lockdown έχουμε και το κουμμούνι νομίζει οτι μόνο στην Ελλάδα γίνεται απο τον Κούλη αυτό το μέτρο.

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Αντιλαμβάνομαι ότι σαν νδκρατης που είσαι έχεις περιορισμενες διανοητικές ικανότητες όπως να στο κάνω λιανα. Υπάρχει ατομική ευθύνη. Αλλά υπάρχει και η ευθύνη του κράτους και των πολιτικών που εφαρμοσε τόσα χρόνια. Τα ΜΜΕ διογκωνουν το θέμα της ατομικής ευθύνης ώστε να κρύψουν την ευθύνη των πολιτικών στο να χτίσουν ένα ισχυρό κρατικό σύστημα υγείας. Έτσι και αλλιώς αυτό που λέω το λένε οι γιατροί στην Ιταλία. Δεν έχουν μεθ λόγω των φιλελελευθερων πολιτικών και πεθαίνει παραπάνω κόσμος από ότι θα πέθαινε κανονικά. Και η κυβέρνηση εκεί πάει να τους περάσει σαν ζήτημα ατομικής ευθύνης

    1. avatar Social Distortion.

     Ξέρω οτι σαν κουμμουνιστής, είσαι περιορισμενης ευθύνης και οτι πει το κόμμα για να κράτησει τα πρόβατα στο μαντρί, το λέει.
     Εδώ ο Αλεξης είδε το τέλος του καπιταλισμού. Δεν χρειάζεται να περιγράψω άλλο.
     Ξέρουμε πως οι κουμμουνιστικες χώρες ελυναν τέτοια προβλήματα. Απο το Τσερνομπιλ μέχρι τον μεγάλο λοιμο, τον Πολ ποτ μεχρι τον Μάο.
     Απλά δεν σας έλεγε τίποτα και όποιος είχε αντίρρηση, απλά έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα.
     Είδαμε τι έπαθε ο γιατρός στην Κίνα που το ανακάλυψε.
     Η κουμμουνιστικες πρακτικες έφαγαν περισσότερο κόσμο απο 2 Παγκοσμιους πολεμους.
     Ονειρεψου εσύ τώρα οτι κάποιο κρατος θα ειχε τις 10πλασιες ΜΕΘ και εξειδικευμένο προσωπικό να κάθεται μηπως και έρθει κάποιος ιος. Keep dreaming.

     1. avatar Ελλην πιτογυρος

      Να δεις πως τα λύνει τα προβλήματα η CIA

     2. avatar εεε

      Κυπηηηηηηη ξεσκεπαστηκες.

  2. avatar Καλα,

   Αφου παιζει βρωμικο παιχνιδι σχετικα με την προσωπικη ευθυνη, αντε μια βολτα σε μια μεθ κορονοιου να κολλησεις, ετσι για αντιπολιτευση και επειδη δεν ειναι δικη σου ευθυνη.

   Προφανως, χρειαζεσαι και εναν Σφουγγοκωλαριο, να φροντιζει την υγιεινη του πατου σου, γιατι οπως ειπαμε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Αντιλαμβάνομαι ότι σαν νδκρατης που είσαι έχεις περιορισμενες διανοητικές ικανότητες όπως να στο κάνω λιανα. Υπάρχει ατομική ευθύνη. Αλλά υπάρχει και η ευθύνη του κράτους και των πολιτικών που εφαρμοσε τόσα χρόνια. Τα ΜΜΕ διογκωνουν το θέμα της ατομικής ευθύνης ώστε να κρύψουν την ευθύνη των πολιτικών στο να χτίσουν ένα ισχυρό κρατικό σύστημα υγείας.

    1. avatar A!

     Υπαρχει ατομικη ευθυνη τωρα. Οκ, οτι πεις.

     Πρωτα ομως φταιει η νδημοκρατια και γω που μαι περιορισμενης ευθυνης.

     Οπως φυσαει ο ανεμος αδελφε το πας και λογω του οτι δε μου κοβει και πολυ, δε μπορω να σε πιασω.

     * Οι ΜΕΘ ετσι κι αλλιως επρεπε να ναι 8.000 συνολικα στην Ελλαδα. Αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα που αφορα και εσενα, οχι αυτης της ωρας ομως.

 9. avatar ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

  ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

  1. avatar Μι

   Όλα τα κόμματα σύμφωνουν με τα μέτρα.

 10. avatar (¥) Καλημερα απο το Αιγαιο

  1. Καταρχην η κυβερνηση καλα κανει και δημιουργει αναχωματα. Οποιος διαφωνει το κανει απο δολο ή απο ανεπαρκεια εγκεφαλου.
  2. Καποιοι (εις το ονομα του λαου) δεν εχουν καταλαβει οτι ο ιος ειναι κατι πολυ σοβαρα επικινδυνο, αν οχι για αυτους...τουλαχιστον για τους γονεις τους. Αν δεν καταλαβαινουν αυτο, φανταζεστε σε τι εκτιμηση εχουν τους γονεις τους τους και κατα επεκταση σε τι χειροτερη εκτιμηση τον διπλανο, το κοινωνικο συνολο. Συνεπως ειναι επικινδυνοι με ψυχικες διαταραχες αφου καθονται και κανουν αντιπολιτευση ενω κυκλοφορουν και εξω, ως σπορείς.
  3. Ως χωρα εχουμε μια αδυναμια. Την παραγωγη.
  Αν καταλαβατε, δεν εχουμε ουτε μια βιοτεχνια, να κατασκευαζει μασκες. Ντροπη μας.
  Γιαυτο δεν φταιει καμια κυβερνηση (φταιει και το φορολογικο αλλα θα το εξετασουμε αλλη φορα). Οι μονοι που φταιμε ειμαστε εμεις οι καταναλωτες που προτιμαμε μασκες, αντισηπτικα, βιταμινες, συμπληρωματα διατροφης, μαντηλακια, στοματικα διαλλυματα, καραμελες, για τον λαιμο, αναπνευστηρες κ.α. ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Ας φαμε την ελλειψη τωρα και ας ζητιανευμε μια βιταμινη C π.χ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
  4. Πιθανο σε μερικους μηνες αυτη η κριση να εχει ξεπεραστει και να κανουμε τα μπανια μας. Ελπιζω να μην σβηστουν ολα αυτα απο την μνημη μας και να αγορασουμε ελληνικα αντιηλιακα που παραγονται στην Ελλαδα, οχι απο αυτα που λενε οτι ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΡΙΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ( ΨΑΞΤΕ ΤΟ). Γιατι αν δεν ενισχυσουμε την παραγωγή μας, μεθαυριο θα κανει μια εκρηξη ο ηλιος...

 11. avatar Ντάνος Ευάγγελος

  Ρε το γκαντέμη, εν το μεταξύ μιλάει λιγο αχώνευτα ή μου φαίνεται;

  1. avatar Κοιτα…

   Την μυγα σου.

 12. avatar Ch06:05-1

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Ιησού Χριστό. Η Αλήθεια. Το Πρόβλημα Είναι ο Ίδιος ο Ανθρωπος. Το Πρόβλημα είναι Η Αμαρτία. Ο Θεός Τόσο Αγάπησε τον Κόσμο, Ώστε, Θυσίασε τον Μονακριβο Υιό Του, Δια να Μην Απολεσθει Κάνεις Ανθρωπος Αλλά Να Έχει Ζωή Αιώνιο. Προσωπική Λύση του Προβλήματος. Γόνατα, Μετάνοια, Επιστροφή. Ο Κύριος Έρχεται.

  1. avatar Αλλος

   Ο κύριος να κάνει μεταβολή και να πάει εκεί που τον εβαλαν οι παπάδες,στα σύννεφα να παίζει τις κουμπάρες με τους αγγέλους .

 13. avatar Ancient Greece

  Απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχουμε μέχρι το καλοκαίρι και βάζω στοιχημα ότι οι Ελληνες δεν θα αντέξουν πάνω από 1 μηνα κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους και να είναι υποχρεωμένοι να δίνουν αναφορά για το που θα πηγαίνουν μέχρι τότε θα έχουμε πορείες και επεισόδια. Το μονο θετικό που μπορώ να βρω στην Απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ότι οι Γυναίκες θα ευχαριστηθούν SEX.

 14. avatar Kostakis T

  Λύσσα κακία οι σταλινοφασιστες του τσυριζα.
  Ευτυχώς ο Αλέξης έκατσε σπίτι γιατί θα είχε ξεκανει τους Έλληνες ήδη και θα είχε αφήσει τους επενδυτές στα σύνορα ελεύθερους να ιδρύσουν το Νέο Πακιστάν.
  Θα έβγαινε και στην τηλεόραση με το χαζό χαμόγελο στη γνωστή βλακοφατσα...
  Ευτυχώς...

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Ο κόσμος καίγεται και του πληρωμένου τρολ ο χαβας δεν είναι ότι έχουμε λιγότερους γιατρούς από όσους χρειαζόμαστε λόγω των περικοπών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ούτε ότι ξέμεινε η άριστη κυβέρνηση από τεστ και μάσκες και παρακαλεί την Κίνα να στείλει αλλά ο σύριζα

  2. avatar Τα χάπια σου…

   Και γρήγορα.

 15. avatar Gths

  Τα κουκιά τα μετράνε στο τέλος της σοδειάς. Γιατί όλα τέλεια τα κάνει ο Μητσοτάκης αλλά στην πραγματικότητα αντιγράφει σε ποιό γρήγορους ρυθμούς. Οργάνωσε κάτι στον κλάδο της υγείας όσο ο ιός έπληττε Ιταλία; -που καταστράφηκε απο Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα- τίποτα, ακόμα και τις προσλήψεις μέσα στον κυκλώνα τις έκανε. Όλη τη δουλειά την κάνουν οι γιατροί, χωρίς προμήθειες, χωρίς υλικό, χωρίς νοσοκομεία και μόνο αυτοί. Απαγόρευση το λέγανε απο την αρχή έπρεπε να γίνει απο την αρχή, για να μειώσεις απο την αρχή τα κρούσματα,και σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, αλλά αν είσαι ανοργάνωτος, φοβικός και απλά αντιγράφεις πρώτα φτιάχνεις το μίσος, αυτοί φταίνε, αυτος που πάει για τζοκινγκ, που βγάζει τον σκύλο,που ήταν στο δρόμο με άλλους 5 και επιτρεπόταν μέχρι 10, που θα κάνει τα ίδια αλλά με υπογραφή. Αυτός είναι τέλειος ο τέλειος πρωθυπουργός, ο πραγματικά τέλειος ο γιατρός θα χαθεί μεσα στα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα διάγγελματα.

  1. avatar Ναι αδελφε

   Καλα κανει και αντιγραφει.
   Αν θες γρηγορο και σωστο αποτελεσμα, ετσι πρεπει, μαθαινεις απο τα λαθη και τα σωστα των αλλων. Τα λαθη τα αποφευγεις και τα καλα τα βελτιωνεις.

   Εσυ τι ηθελες, να δημιουργησει δικο του πειραματικο μοντελο για να δουμε αν θα εχει
   ή οχι επιτυχια;
   Μηπως θα ηθελες να πειραματιστει πανω σου?

   Εδω δεν υπαρχει μια φαckβιοτεχνια για να φτιαχνουνε μασκες και τζελ, ολα απ εξω τα φερνουμε....και μου θες και πρωτοκολλα.

   Ρε αντε απο εκει, η αμορφωσια σας εχει καταντησει χαιρεκακους...αντε πια.

   1. avatar Gths

    Εσύ που είσαι <> αν έσκαγε σε μας πριν την Ιταλία θα ένιωθες ασφαλής; Ναι; Τι πειράματα λες; Τι πρόγραμμα είχαν οταν στο diamond prince λέγανε ότι δύσκολα θα έρθει στην Ελλάδα; Μάλλον σε κούρασε η μόρφωση. Καληνύχτα. Μνημόνια μια ζωη

    1. avatar Ναι 4 μνημονια ψηφισες

     Και δεν ειπες κουβεντα.

     Τωρα μου μαθες να μιλας.
     1. Η Ιταλια ειχε ανωτερο ΕΣΥ απο μας και οι ανθρωποι δεν ξερουν απο να φυλαχθουν.
     2. Τι σχεση εχει το κρουαζιεροπλοιο στην Ιαπωνια.
     3. Τι δε καταλαβες σε αυτο με τα πειραματα;

     Ξεκινα σχολειο, ποτε δεν ειναι αργα

     1. avatar Gths

      Διαβάζω τι γράφει ο άλλος,σκέφτομαι,μιλάω για αρχή που θα έπρεπε να το είχες συγκρατήσει από το σχολείο, αν πήγες. Τεσπα.
      Με ξέρεις; Όχι, ξέρεις τι ψήφιζα; \'Οχι. μίλα καλύτερα λοιπόν, αλλά στο σχολείο έκανες κοπάνες, αν πήγες.
      1. Να ευχαριστείς τον Θεό που έσκασε πρώτα στην Ιταλία, τότε να σε έβλεπα τι θα έλεγες.
      όταν... 2. Ο ιός είναι δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα έλεγαν..., δεν έχουμε εμείς επαφές με την Κίνα έλεγαν... Η cosco που είναι στην Ιταλία; αντί να κοιτάξουν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία.
      3. Πειράματα η στελέχωση της υγείας; Απλά καληνύχτα σου.
      Θεοποίησε τον Μητσοτάκη. Τόσα χρόνια το κράτος, το πολιτικό σύστημα, εγκατέλειψε το δημόσιο σύστημα υγείας. Και τώρα λέει ότι δεν αντέχει και ζητά από εμάς να αντέξουμε την καταπάτηση των ατομικών μας ελευθεριών. Ε, αυτό δεν αντέχεται...

     2. avatar Ε, πες ποιος εισαι

      Μαλλον δουλευεις στο ΕΣΥ.
      Ακου με,
      1. Απομονωστε, εσεις οι σωστοι, πρωτα τους συνδικαλες που καθονται εις βαρος σας και τρεχετε εσεις για αυτους(αν εισαι ο σωστος). ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ. Κατα τα αλλα, αν οντως χρειαζονται νεους, και βεβαια να παρει.
      2. Τελικα εγω εκανα κοπανες απο το σχολειό, εσυ δεν αντιλαμβανεσαι το πειραμα. Πως να στο πω..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. ΟΤΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΣΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΝΣ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Ενταξει τωρα, το πιασες;
      3. Το οτι εσκασε στην Ιταλια, δεν μου δημιουργει λιγοτερο φοβο. Απο την αλλη ομως σκεφτομαι οτι ειμαι απο τους λιγους που φοβουνται, αν εσυ επιμενεις να θες να βολταρεις να γκρουπαρεις να μπανιαρεις και να σαι γκομενιαρης κτλ και εκπροσωπεις το πληθος. Δηλαδη επειδη δεν εσκασε σε μας πρωτα, πρεπει να τον καλεσουμε με το ζορι; Οπως ο Μπορις ο Μποζο;

      Δε σε πιανω. Τελος, σου ζητω συγνωμη αν θεωρεις οτι σου μιλησα ασχημα.

   2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Δεν απέφυγε κάποιο λάθος. Δεν έριξε χρήματα στην υγεία. Επικοινωνιακα παίζει το χαρτί της ατομικής ευθύνης. Ότι δηλαδή δε φταίει που ιδιωτικοποιησαν τα πάντα και τώρα ούτε τεστ και μάσκες δεν έχουμε αλλά ότι φταις εσύ που έκανες βόλτα μόνος στο πάρκο της γειτονιάς σου. Αν ήθελε να αποφύγει των άλλων τα λάθη θα έπαιρνε από τα χρήματα που δίνει πχ για το νάτο και θα τα έβαζε στην υγεία

    1. avatar Αλλο

     Το μπατζετ του νατο αλλο της υγειας. Μη τα μπλεκεις. Το μπατζετ νατο παντα θα υπαρχει διοτι παντα θα υπαρχει ο κακος γειτονας πιυ θελει τα δικα σου. Ετσι ειναι η ανθρωπινη φυση. Γινεται να μην υπαρχουν κλεφτες; Απο αρχαιοτατων χρονων υπαρχουν.

     Αν μου λες οτι οι αναπνευστηρες θα επρεπε να ναι 15.000 στην χωρα, θα συμφωνησω. Αλλα τι θα σημαινε αυτο; Α, ωραια εχουν μεθ, αρα δε με νοιαζει ας παθω πνευμονια. Ειμαστε σοβαροι τωρα;

     Ρε φιλε, η υγεια μας, ιδιως αυτη που εχει σχεση με τις ιωσεις, ειναι τεραστια προσωπικη ευθυνη και ακομη πιο τεραστια ευθυνη ειναι η ευθυνη που εχω απεναντι σε εσενα να μην σου μεταδωσω τον ιο και γινει αλυσιδα.
     Ο τοιχος γινεται απο πολλες πετρες, μια να λειπει, εχουμε κερκοπορτα.

  2. avatar Δημήτρης καλ

   Κ αν δεν ήταν ο Γεννηματας να φτιάξει το εθνικό σύστημα υγείας κ τα νοσοκομεία τώρα θα είμασταν όλοι στα βουνά να σωθούμε. 3500 κλίνες ΜΕθ είχε φτιάξει κ τώρα δε λειτουργούν ούτε 500, τι κάνετε τόσο καιρό;;; Δεν βλέπατε τι γινόταν στην Κίνα ; Ήταν ποτέ δυνατόν να μην έρθει εδώ ο ιός στην απόλυτα τουριστική χώρα ;;;; Γιατί δεν προνοήσατε έστω κ 2 μήνες πριν ;;;; Οι γιατροί στα νοσοκομεία κλαίνε ρε δεν έχουν ούτε μάσκες κ σεις διαφημίζατε ότι «η Ελλάδα είναι θωρακισμένη» ΝΤΡΟΠΗ

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Προφανώς οι φιλευθερες πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια έκλεισαν τις μεθ προς όφελος των ιδιωτικών νοσοκομείων. Και τώρα αντί να κάνουν αυτοκριτικη λένε ότι φταίμε και βάζουν τα ΜΜΕ να δείχνουν εικόνες άδειων παραλιών καινά τις παρουσιάζουν σαν γεμάτες

  3. avatar Είμαστε τυχεροί….

   Που ήρθε πρώτα η Ιταλία αν τα κρούσματα ηταν πρώτα στην Ελλάδα με αυτό το χάος στην υγεία θα ήμασταν χειρότερα απο την Ιταλια, και τότε να βλέπαμε την \"οργάνωση\"...

   1. avatar Φιλαράκο μάθε πως

    Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του .
    Ο σοφός ,από τα λάθη την άλλων , και
    ο ηλίθιος δεν μαθαίνει ούτε από τα δικά του ; αλλά ούτε από τα λάθη των άλλων.
    Η επιλογή καταδικιά σου..

    1. avatar Φιλαράκο

     Ο έξυπνος θα προγραμμάτιζε από τον Ιανουάριο και επειδή σου αρέσουν οι παροιμίες πριν πεινάσεις μαγειρεύεις

 16. avatar 33

  Illuminati world control

 17. avatar ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ

  η καλυτερη αποφαση, ευγε

 18. avatar Εεεε…

  7 μήνες πρωθυπουργός και μας έχουν συμβεί όλα τα κακά της μοίρας: πλημμύρες με νεκρούς το καλοκαίρι (Χαλκιδική), σεισμοί όπου πάτησε το πόδι σου, τα σύνορα (Έβρος και νησιά του ΒΑ Αιγαίου) πνίγηκαν από τους μετανάστες, πανδημία με νεκρούς και ένας Θεός ξέρει τι άλλο μας ξημερώνει με εσένα που μπλέξαμε

  1. avatar Κοίτα αδελφε

   Ουτε ‘γώ ψήφισα Κουλη, οκ.. αλλά τέτοια επιχειρήματα μόνο ένας Συριζαίος θα ξεστόμιζε.
   Δλδ πόσο μπετόστοκοι παίζει να’στε ρε παιδιά. Κρίμα δλδ

  2. avatar Πωω Πωωωω

   Τωρα που το σκεφτομαι, αυτα συμβαινουν σε ολο τον πλανητη.

   Φωτιες Αυστραλια, ιος παγκοσμια, φωτιες Αμαζονιο, πλημμυρες Ασια, σεισμος Αλβανια, ψειρες στο Μπραχαμι...κ.α.

   Μπας και ο Κουλης ειναι ο ΠΛΑΝΗΤΑΑΑΑΡΧΗΣ???????

   *αν δε το καταλαβες σε δουλευω.

  3. avatar Καλέ μου

   μέ τα γραφόμενά σου εξασφαλίζεις άμεση εισαγωγή σε θάλαμο νοσούντων
   από κορονοοίό . Καλά ξεμπερδέματα .

 19. avatar Βασίλω

  Συριζαια δεν είμαι αλλά αποκλείεται ο δικός μου Θεός να είναι κ δικός σου. Ζωα, ζωάκια, φασίστες κ φασιστομουτρα μαζί με τον Θεό μου δεν κολλάνε. Άρα... μπορεί οι άλλοι να είναι αριστεροί αλλά εσύ σίγουρα είσαι κρυφοαθεος... φαρμάκι ρίχνεις στο διπλανό σου κ μην αυταπατασαι...ότι τάχα νουθετεις κιόλας
  Ρε ξεκολλατε κ ασχοληθείτε με τους ανθρώπους γύρω σας...ο κορονοιος θα φύγει...από τη καφριλα των ανθρώπων πως θα απαλαχθουμε;;;

 20. avatar Ο θεός

  Κιμ, πάτα το. Ήρθε η ώρα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει