Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσαν πριν από λίγη ώρα 45 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της βουλευτή Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου και του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, ζητώντας τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μπορεί να παρουσιαστούν βασικές ελλείψεις που είναι κρίσιμες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αντιβιοτικά, παυσίπονα, σκευάσματα για τη θεραπεία του διαβήτη, της υπέρτασης, του HIV και της φυματίωσης και καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα, αφού η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας αυτή τη στιγμή.

Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά και στα αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας που έχουν καταθέσει πολλοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.