Κορονοϊός: Η Πολιτεία αναστέλλει κάθε λειτουργία σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη


ΕΛΛΑΔΑ
22:52
16/03/2020
Κορονοϊός: Η Πολιτεία αναστέλλει κάθε λειτουργία σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών
79
loading

Μετά τη μεσοβέζικη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που επέλεξε να συνεχίσει την κυριακάτικη λειτουργία παρά τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊου, η κυβέρνηση προχωρά σε δραστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter.

 

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και

β) την ατομική προσευχή

Και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αναβληθούν οι καθημερινές Λειτουργίες

Η Ιερά Σύνοδος μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε σήμερα 16 Μαρτίου να αποφάσισε να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες για κατ΄ιδίαν προσευχή. Κάλεσε μάλιστα τους ηλικιωμένους να προσέχουν και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε επίσης, ότι αναβάλλονται προσωρινά οι καθημερινές Λειτουργίες και τα Μυστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο εκπρόσωπος της εκκλησίας κλήθηκε να απαντήσει για το αν οι κυριακάτικες Λειτουργίες θα γίνονται με τη συμμετοχή πιστών, ο ίδιος αρκέστηκε να απαντήσει ότι κάλεσαν τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν στα σπίτια τους, χωρίς να πάρει θέση για τους υπόλοιπους πιστούς.

Επίσης η Σύνοδος ενημερώνει τους πιστούς πως τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο στενό οικογενειακό κύκλο εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν. Οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς όπως και τα μνημόσυνα μόνο επί του τάφου.

Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους ηλικιωμένους και τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας να μείνουν στο σπίτι τους.

Επιπλέον, στο ανακοινωθέν που εξεδόθη επισημαίνεται ότι στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες χωρίς τη συμμετοχή προσκυνητών.

Τέλος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε οτιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συμμετείχε και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Λοιμωξιολόγος κ. Σωτήριος Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το κοινό καλό.

«Υπήρξε απόλυτη κατανόηση σχεδόν σε όλα, τώρα το μόνο που περιμένουν είναι οι αποφάσεις των Ιεραρχών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου:

 • Οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.
 • Παρακαλεί τους πάντες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους ανθρώπους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους. Ο καθένας πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τον οποίο οφείλει να μην μεταδώσει στον διπλανό του, και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλάξει τους συνανθρώπους του και τον εαυτό του.
 • Με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης λοιπόν υποδεικνύει την λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την ερχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι του Σαββάτου του Λαζάρου (11.4.2020), από 7:00 έως 8:00 π.μ., ως και κατά την εορτή του Ευαγγελισμού.
 • Αναβάλλονται προσωρινώς όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου, εν περιπτώσει δε ανάγκης η τέλεση των ανωτέρω Μυστηρίων θα πραγματοποιείται με την παρουσία αποκλειστικώς και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου.
 • Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Καθ’ όμοιο τρόπο θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου των κεκοιμημένων.
 • Στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες υπό των Μοναστικών Αδελφότητων άνευ της συμμετοχής προσκυνητών.
 •  Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε ο,τιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 • Συνιστά ηρεμία, αυτοσυγκράτηση, εμπιστοσύνη στις Υγειονομικές Αρχές και στην Κυβέρνηση και προτρέπει στην αποφυγή δημιουργίας αισθήματος πανικού και ανασφάλειας. Τονίζει δε και πάλι ότι υποχρέωση όλων είναι η συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής και στις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών Δημοσίας Υγείας σύμφωνα και με τις προηγούμενες Εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου.
 • Εκτιμά την διακριτικότητα με την οποία η Πολιτεία εκφράζει τον σεβασμό της προς το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών της Εκκλησίας μας. Δηλώνει επίσης ότι εάν η εξέλιξη στο επόμενο χρονικό διάστημα οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές στην απόφαση για την λήψη επί πλέον εκτάκτων μέτρων, θα επανέλθει προκειμένου να εξετασθεί και πάλι το θέμα.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

79
σχόλια
 1. avatar ΚΟΥΚΟΥ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΗΘΕΛΕ Η ΝΔ

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

  ΑΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  Αυτές ειναι αποφάσεις δικέεες μου(με περηφανεια). Μην μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Εχω βαρεθεί να κάνουμε το αυτονότο(απολύσεις γιατρών,κλείσιμο νοσοκομείων) και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν..
  ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕ
  Είναι καλή ιδέα να γκρεμιστούν τα μισά δημόσια νοσοκομεία αλλά ο Τσίπρας αντιδρά κ δεν μπορεί να γίνει σοβαρή πολιτική συζήτηση.
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  Το ρυθμιστικό εύρος του κράτους πρέπει να μικρύνει σε συνεργασία με τους ιδιώτες.

  ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 15, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
  ΝΑ ΑΝΑΒΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΩΣΕ!!!

 2. avatar ΕΛΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

  ΑΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  <> <>
  https://www.youtube.com/watch?v=SkbNUNu2hYY

  ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΣΑΛΤΕ
  <>.
  https://www.youtube.com/watch?v=mIt4Vr_zPN8

  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  <>.
  https://www.youtube.com/watch?v=LHBY9wFRlmA

  ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 15, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
  ΝΑ ΑΝΑΒΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΩΣΕ!!!

 3. avatar ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ.
  Οι νεοφιλελευθεροι Μητσοτακης και Αδωνης ήθελαν να διαλύσουν την δημοσια Υγεια (θυμομαστε όλοι τις δηλώσεις τους στα μνημόνια για κλεισιματα νοσοκομείων,απολυσεις,γκρεμισματα κλπ). Ο ΑΔΩΝΗΣ ΑΠΕΛΥΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΈΛΕΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΞΑ Η ΤΡΟΙΚΑ Κ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ!!
  Ο Συριζα με τον Πολακη που βριζετε εδω μέσα σταμάτησε αυτήν την πορεία κ έτσι σήμερα ευτυχώς για όλους υπάρχουν ακόμα δημόσια νοσοκομεία. Όσοι παππούδες γλιτώσετε να αναψετε ένα κεράκι στον Τσίπρα που σας έσωσε τις ζωές.Αν είχει ακολουθηθεί το άλλο μοντελο της ΝΔ σήμερα απλά θα μιλούσαμε για εκατόμβη νεκρών!!

 4. avatar Έγινε Τσιπροτάκης

  Ακόμα και μέσα στη Σπιναλόγκα δεν είχε απαγορευτεί η Θ. Λειτουργία. Μόνο ο Στάλιν και ο Εμβέρ Χότζα τα έκαναν αυτά.

  1. avatar Διαβάστε

   στο site του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού για τον ιερέα της Σπιναλόγκας που ποτέ δεν έπαθε τίποτα, ενώ επί 15 χρόνια κατέλυε τη θεία κοινωνία από το ίδιο δισκοπότηρο, από το οποίο κοινωνούσε τους χανσενικούς. Αλλά αυτός ήξερε Ποιον και ποιους διακονεί, με την ακράδαντη πίστη ότι το άγιο ποτήριο περιέχει πραγματικό σώμα και αίμα Χριστού. Τώρα, εμείς είμαστε νερόβραστοι.

   1. avatar Vask-

    Nεροβραστε... το ποιηματακι με την σπιναλογκα και εσυ ? Πισω γρηγορα πρωτη Δημοτικου και εντατικη Βιολογια... Αλλο μυκητας και αλλο ιος.. καπιτο ?

  2. avatar Φαντασθείτε

   να ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, τι θα έλεγαν για τον \"άθεο\" και ποιος θα κέρδιζε ψήφους.

 5. avatar Σπύρος Χ.Ο.

  Αγαπητοί μου Χ.Ο. Έλληνες!!!! Ζούμε σε δύσκολη περίοδο. Ένας αόρατος φονιάς κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα.... Για να γλυτώσουμε από αυτόν τον φονιά πρέπει να αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους. Και ένας κλειστός χώρος είναι και οι εκκλησίες μας. Εννοείται ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας που μας προστατεύει αλλά.... πρίν πάρουμε την Θεία Κοινωνία θα πρέπει να συγκεντρωθούμε πολλοί στην Εκκλησία. Μέχρι να έρθει η σειρά μας να μεταλάβουμε ο αόρατος φονιάς καραδοκεί... και την ώρα που λαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού ο οργανισμός μας έχει ήδη μολυνθεί με τον φονικό ιό. Αυτό το καταλαβαίνετε; Δεν παίζουμε με την υγεία μας! Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να βάλλουν κατά της Ορθοδοξίας και προσευχηθείτε στο σπίτι σας να περάσει γρήγορα αυτή η λαίλαπα. Ο Θεός είναι παντού άρα και στο σπίτι του καθενός που πιστεύει αληθινά. Την Θεία Κοινωνία μπορούμε να την πάρουμε και αργότερα...

  1. avatar Αν ήσουν ΧΟ Σπύρο, θα ήξερες

   Ότι για τη Θεία Λειτουργία χρειάζεται μόνο ένας ιερέας και ένας ψάλτης.Είναι πολύ πιο ασφαλές από 10 άτομα ατομικής προσευχής. Όμως απαγορεύτηκε η λειτουργία! Άρα αυτή ήταν ο στόχος.

   1. avatar Λειτουργία

    σημαίνει \"έργο του λαού\". Τα λειτουργικά βιβλία πουθενά δεν γράφουν \"Ο ψάλτης\" αλλά \"Ο λαός\" (που θα έπρεπε κανονικά να ψάλλει). Ο άγιος Παϊσιος έλεγε ότι σε κάθε λειτουργία θα έπρεπε να μεταλαμβάνει έστω και ένας λαϊκός, έστω και ένα παιδί. Οι πρώτοι χριστιανοί κοινωνούσαν κάθε μέρα και στην εποχή του Μ. Βασιλείου τουλάχιστον τέσσερις φορές τη βδομάδα. Τώρα εμείς είμαστε νερόβραστοι, χλιαροί, χριστιανοί του γλυκού νερού, έχουμε πάθει αδενοπάθεια και δεν έχουμε τη λαχτάρα να κοινωνούμε. Γενικά βρισκόμαστε σε κανόνα και φυσικά δεν γνωρίζουμε \"τι τέξεται η επιούσα\" και αν θα μας δοθεί άλλη ευκαιρία να κοινωνήσουμε αργότερα. Η τηλεόραση ούτε καν μεταδίδει τον αναστάσιμο όρθρο και τη λειτουργία και φυσικά η εικόνα δεν αντικαθιστά τη ζωντανή συμμετοχή.

 6. avatar Επιτέλους

  Επιτέλους!!!

 7. avatar ουγκ ουγκ ουγκ

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

 8. avatar ΩΙΜΕ

  Όλοι οι ορθόδοξοι πρέπει να πάμε να κοινωνήσουμε με το ίδιο κουτάλι. Όσοι δεν πάνε δεν είναι ορθόδοξοι

 9. avatar Μπράβο ! Μπράβο πραγματικά !

  Πρώτη φορά και σε τόσο δύσκολες περιστάσεις , η Ελλάδα , έχει την πραγματική τύχη να έχει τόσο λογική , αποφασιστική , πραγματιστική και ικανή ηγεσία ! Μπορεί για μικροπολιτικούς και μικρο νο ικούς λόγους , ο καθένας μας να λέει το μακρύ του και το κοντό του , όμως η ιστορία αυτό θα γράψει ! Εύχομαι υγεία σε όλους και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτόν τον υγειονομικό και οικονομικό όλεθρο ! Μετά από αυτήν την καταστροφή τίποτα δεν θα ειναι το ίδιο , σε όλον τον πλανήτη ! Ο Θεός μαζί μας και η ανθρωπότητα ας έλθει πιό κοντά , επιτέλους !

  1. avatar αυτη

   η ηγεσία καθυστέρησε πολλές Κυριακες...
   Το κακό έγινε μαστορα... ΠΕΡΙΜΕΝΕ Κ ΘΑ ΔΕΙΣ

 10. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΣΟΥ!

 11. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  και οσο για τους λεγομενους δεξιους -πιστους ενα εχω να σα; πω.ειστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΡΕ

 12. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  επιτελουσ πεταξτε μακρια αυτα τα απολιθωμενα μυαλα που ειναι προσκολυμενα σε δογματικεσ αντιληψεις του μεσαιωνα.δημιουργουν μονο προβληματα.δεν θελουν να βοηθησουν τον συνανθρωπο αλλα μονο θελουν να εχουν υποχείρια τους τους πιστους τους για να λειτουργει το μαγαζι τους

 13. avatar .;.

  Η Ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας, ακολουθεί από σήμερα τις οδηγίες του Αρχιεπισκόπου και θα δείτε κάποιες μικρές ουρές 3-4 ατόμων έξω από τις εκκλησίες. Μπαίνουν ένας - ένας (αφού αποχωρήσει ο προηγούμενος), για να μιλήσουν με τον ιερέα, να ζητήσουν την ευλογία του, να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί. κ.λ.π.
  Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι, που μονη τους παρηγοριά είναι η εκκλησία. Δεν έχουν συγγενείς, δεν έχουν φίλους, η επαφή με την εκκλησία τους δίνει ελπίδα. Κάποιοι το μισούν αυτό και δεν θα ήθελαν να υπάρχει, αλλά είναι στοιχειώδης ανθρωπισμός, να επιτρέψουμε στον άνθρωπο, να έχει μια επαφή με την εκκλησία του.

  Υγ: αφου ειναι \"μεσοβεζικη\" απόφαση (χαρακτηρισμος που επαιξε απο χτες σε ολα τα αριστερα non papers), κανε ενα ρεπορταζ και ενημερωσε μας για τα μέτρα που έλαβαν τα τζαμιά της χώρας.

  1. avatar Περίεργος.

   Άλλοι έχουν παρηγοριά την ηρωίνη και σε σκοτώνουν για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

 14. avatar Ροδίων

  Η Σύνοδος έκανε αυτό που έπρεπε. Και η Κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε. Μπράβο και στις δύο.

  1. avatar ΝΑΙ

   ΑΛΛΑ ΑΡΓΗΣΑΝ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ..

 15. avatar Kiousis

  Η αυριανή γραμμούλα της αριστερής υπόγας από αύριο παίζει να είναι \"έκλεισαν τις εκκλησίες έκλεισαν και τον τάφο τους\". Δεν θα είναι καθόλου παράξενο μέσα στην μεγάλη απόγνωση.

 16. avatar Καρφι

  Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα αντιπολιτεύεται?

  1. avatar Ο ΣΥΡΙΖΑ

   τρομπάκο στήριξε τη δημοσια υγεια κ δεν αφησε να καταστραφει οπως ηθελαν της ΝΔ.
   Αν ειχαν μεινει στην εξουσια το 15 Μητσοτακης,Αδωνης, Μπαμπης,Πρωτοσαλτε κλπ σημερα θα χαν κλεισει τα δημοσια νοσοκομεια κ θα τρεχατε κ δε θα φτανατε. ΒΟΔΙΑ!!

 17. avatar Τι σου φταιει η εκκλησία

  Δεν βλέπεις όλους έξω στα ΑΤΜ και τις λαικές;;;;;

  1. avatar Τι σου φταίνε τα ΑΤΜ κσι οι λαϊκές

   Δεν βλέπεις όλους αυτούς μέσα στις εκκλησίες;;;;;;;

 18. avatar Τόσο αποφασιστικός

  γιατί δεν είναι και στο λαθρο-εισβολικό; Ή στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου;

 19. avatar sa patistas

  Ζούμε απίστευτες εποχές. Ένας δεξιός, ένα τζάκι, ένας Μητσοτάκης, επικροτήθηκε ταυτόγχρονα από άθεους, αντίχριστους, κομμουνιστές, αριστερούς, πασόκους, άπλυτους, νεοφιλελεύθερους, δωδεκαθεϊστές και βάλε ! Βρε τι ζούμε !

 20. avatar Ν.ΚΟΝΤΟΡΟΣ

  Mαζεψτε ρε ψοφοδεξιοι τα πεντε εξι εκατομμυρια λαθρο που σαν νεοι 18 με 30 οι ιδιοι δεν νοσουν αλλα κυκλοφορουν παντου μεταδιδοντας (οσοι τον εχουν) το ιο που ασχολειστε με το ανυπαρκτο θεμα των εκκλησιων που ετσι κι αλλιως και πριν την επιδημια ειχαν ελαχιστο κοσμο.

  1. avatar 6 ΓΙΝΑΝ ΤΩΡΑ?

   ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΤΑ 11?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει