Έντονο φραστικό επεισόδιο υπήρξε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη με αφορμή επίκαιρες ερωτήσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη, το Ελληνικό και τα άλλα μεγάλα έργα, σε συνάρτηση με τις κυβερνητικές υποσχέσεις περί αύξησης των θέσεων εργασίας.

Αρχικά ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον υπουργό ότι έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε όπως ήταν η επίτευξη ανάπτυξης 4%, πως έχει «παγώσει» το αεροδρόμιο στο Καστέλι όπως επίσης και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου και το μετρό της Θεσσαλονίκης που είχε προχωρήσει επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι έχει υποστεί βαριά ήττα στις τελευταίες εκλογές, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Χάσατε. Χωνέψτε το. Κάντε αντιπολίτευση. Είναι σχεδόν θλιβερό και πένθιμο να λέτε συνέχεια ότι θα κάνατε πράγματα, αλλά δεν προλάβατε. Μάλλον ζείτε σε έναν ονειρικό δικό σας κόσμο ή η ήττα της 7ης Ιουλίου σας έχει κάτσει πολύ βαριά κι ακόμα δεν έχετε συνέλθει».

Ο κ. Παππάς του είπε πως αναμασάει συνεχώς τα ίδια για να του ανταπαντήσει ο κ. Γεωργιάδης ανεβάζοντας τους τόνους: «Το άστα, γνωστά αυτά, να τα πείτε στον ΣΥΡΙΖΑ, στους φίλους σου, όχι σε μένα. Θα μας πει ο Νικολάκης, άστα αυτά… Σε μένα δεν περνάνε αυτά, εκεί που σε παίρνουν».

Λίγα λεπτά αργότερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε και αυτός από την πλευρά του τον κ. Γεωργιάδη ότι λειτουργεί ως ντίλερ συμφερόντων, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν έχει παραιτηθεί από τον υπουργικό θώκο από τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό.

Είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής: «Τι είστε; Μεσίτης, ντίλερ συμφερόντων, νεροκουβαλητής; Αυτή είναι η αναπτυξιακή σας αντίληψη; Πού το πάτε; Γιατί μάλλον τελικά το δυνατό σας χαρτί γίνεται αχίλλειος πτέρνα». Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο τελευταίος που θα πρέπει να μιλάει για συμφέροντα όταν στην Προανακριτική Επιτροπή αποκαλύπτονται τρόποι με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη και να δομήσει παραδικαστικό κύκλωμα.