Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία της στη Βουλή.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε: «δεν σκοπεύουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας ούτε στα αστικά κόμματα ούτε στις ιμιτασιόν λύσεις».

Αναφερόμενη ειδικότερα στον δικομματισμό, ανέφερε ότι «δικομματισμός και διπολισμός είναι να στριμώχνεται ο λαός από την μια μέσα από την τρομοκρατία και από την άλλη μέσα από την αυταπάτη και να μην αλλάζει τίποτα παρά μόνο να αλλάζει η κυβέρνηση.

«Καταλαβαίνετε έτσι», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «γιατί αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση θα είμαστε και εμείς στην αντιπολίτευση».

Η κ. Παπαρήγα συμπλήρωσε:«Δεν θέλουμε κυβέρνηση του ΚΚΕ και των συμμάχων του αλλά κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Δύο βασικές προτάσεις κυριαρχούν στη σημερινή Βουλή. Η αυθεντική πρόταση του φιλελεύθερου πόλου για φιλελεύθερη ανάπτυξη και η ιμιτασιόν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκή ανάπτυξη. Όμως και οι δύο είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Σε αυτή την ανάπτυξη θα επιβιώσουν οι καρχαρίες», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Τέλος. αναφερόμενη στο θέμα του πλεονάσματος η κ. Παπαρήγα σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Τι πλεόνασμα μας έχουν βάλει μέσα στο τάφο. Αυτό που λένε ότι θα μοιράσουν για την αποκατάσταση των αδικιών είναι ψίχουλα για ένα ελάχιστο μέρος του πληθυσμού».