«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η απόφαση της κυβέρνησης να γίνει αστυνομική επιχείρηση χθες στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τόνισε: «Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι όταν η αφορμή είναι η τήρηση της νομιμότητας κάτι δεν πάει καλά. Η ΕΡΤ δεν είναι καινούργιο θέμα».

Μόλις ανέφερε τη λέξη νομιμότητα, τη διέκοψε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος διερωτήθηκε για ποια νομιμότητα μιλάει.

Αμέσως, άρχισε η μεταξύ τους κόντρα με την βουλευτή, Α. Ασημακοπούλου να του τονίζει: «Η τήρηση της νομιμότητας είναι ότι υπήρχε ένα δημόσιο κτήριο, το οποίο είχαν καταλάβει οι εργαζόμενοι. Το δημόσιο κτήριο δεν ανήκει στους εργαζόμενους, ανήκει στον ελληνικό λαό. Τι είναι η νομιμότητα; Με το τσουβάλι μετριέται; Έχουμε την απόλυτη υποκρισία. Έχουμε λαϊκισμό.

Η πραγματική αιτία είναι ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση», ανέφερε.

Ο κ. Χρυσόγονος πάντως συνέχισε να διερωτάται για ποια νομιμότητα μιλάει και τη ρώτησε εάν έχει ψηφιστεί συγκεκριμένος νόμος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Είμαι νομικός και μη μου μιλάτε έτσι, παρακαλώ. Με νομικό μιλάτε. Δεν τα έχω μπερδέψει καθόλου. Με νομικό και με βουλευτή μιλάτε και ο τόνος να είναι ανάλογος».

Ο κ. Χρυσόγονος πάντως ανέφερε: «Έχουμε σωρεία παραβιάσεων της συνταγματικής νομιμότητας». Και εκείνη με τη σειρά της απάντησε: «Στο ΣτΕ και στον εισαγγελέα τις παρατηρήσεις σας».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ