Δυο κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες «κλειδώνουν» οι εργασίες για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών και προσφύγων σε Σάμο, Λέσβο και Χίο αλλά και η καταβολή του ενιαίου τέλους για το 2019 στους Δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας, εκδόθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την πρώτη ΚΥΑ αυτή αφορά και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων στα τρία νησιά. Όπως αναφέρει η ΚΥΑ οι αναγκαίες εργασίες για τη χρήση των επιταγμένων ακινήτων καλύπτονται από τις πιστώθεις που έχουν προβλεφθεί στις γενικές κρατικές δαπάνες του υπ. Οικονομικών για τις μεταναστευτικές ροές και μέχρι το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη ΚΥΑ, το ενιαίο τέλος για το 2019 στους Δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας, φτάνει σχεδόν τα 9,5 εκατ. ευρώ.

Της ΚΥΑ της υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Παναγιώτης Μηταράκης και μπορείτε να τις διαβάσετε ολόκληρες εδώ