«Το ΥΠΟΙΚ, στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, διολισθάνει όλο και περισσότερο στη γραφειοκρατική μανία και στη ρυθμιστική παράνοια», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΔΡΑΣΗ, με αφορμή την επιστροφή της «φοροκάρτας».

«Μετά την ανακάλυψη πέρυσι του πολύπλοκου συστήματος επιστροφών στο πετρέλαιο θέρμανσης, που απέτυχε παταγωδώς, ενώ φέτος επιστρέφει δριμύτερο και ακόμα πιο πολύπλοκο, το ΥΠΟΙΚ επαναφέρει την “φοροκάρτα”, στην προσπάθεια του να βάλει τους πολίτες να αστυνομεύουν οι ίδιοι την αγορά», τονίζει η Δράση.

«Η φοροκάρτα, με τον τρόπο που σχεδιάζεται, θα προσθέσει ακόμα έναν εφιάλτη γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα έχει, όπως όλοι οι σχεδιασμοί του δημοσίου, ένα μεγάλο, δυσανάλογο κόστος και θα αποδώσει ελάχιστα αποτελέσματα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Και αυτό γιατί τα κίνητρα φοροδιαφυγής είναι πανίσχυρα, όσο η Κυβέρνηση επιμένει σε πολιτική υψηλής και εξοντωτικής φορολογίας, προκειμένου να εξακολουθεί να ταΐζει το σπάταλο, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κομματικό κράτος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο αν μειωθούν τα κίνητρα της. Μειώστε, πρώτα και κύρια, τους φόρους», καταλήγει η ΔΡΑΣΗ.