Το ιστορικό κτίριο του υπουργείου Εργασίας της οδού Πειραιώς 40, μετά από 60 χρόνια λειτουργίας κλείνει και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στην οδό Σταδίου 29, όπου πλέον θα βρίσκεται η ενιαία έδρα του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετεγκατάσταση, που αποτελεί μέρος ενός συγκροτημένου σχεδιασμού συστεγάσεων και μιας ευρύτερης στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις, ύψους 8 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούσε ετησίως, αλλά και σε μια πιο λειτουργική χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του.

Ακόμη, όμως, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακας, καθώς το υπουργείο Εργασίας «ενώνει» τις δυνάμεις του -των υπηρεσιών απασχόλησης με αυτές της κοινωνικής ασφάλισης- προκειμένου, με μεγαλύτερη συνοχή και αποτελεσματικότητα, να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας.

«Το υπουργείο Εργασίας ενώνει τις δυνάμεις του και γυρίζει σελίδα» δήλωσε, αναφερόμενος στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε:

«Εξοικονομούμε λειτουργικές δαπάνες, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακας με τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στον ίδιο χώρο και συνεχίζουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τις παρεμβάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και έναν- έναν προσωπικά, τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας για τη μεγάλη συμβολή τους στο επιτυχές εγχείρημα της μετακόμισης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο».

«Η μετεγκατάσταση των επιτελικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών του υπουργείου στο κτίριο της Σταδίου 29, όπου και στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, σηματοδοτεί μια νέα εποχή, μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και αμεσότητας, στην υπηρεσία προς τον πολίτη και τον κόσμο της εργασίας» ανέφερε, εξάλλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας που μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου 29 θα λειτουργήσουν για το κοινό από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου.