Θερμής υποδοχής από δεκάδες μαθητές του ελληνικού σχολείου του Βουκουρεστίου «Αθηνά» έτυχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Το Ελληνικό Σχολείο «Αθηνά», στο οποίο φοιτούν πάνω από 50 μαθητές, από το 2008 – και από φέτος λειτουργεί και μία τάξη του Γυμνασίου – αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του κ. Μεϊμαράκη, κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του στη Ρουμανία.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Σπύρος Βαμβακάς είπε ότι: « Μας δίνει μεγάλη δύναμη, όταν βλέπουμε ότι αυτή η προσπάθεια έχει και την υποστήριξη της Ελλάδας, μέσα από την επίσκεψη ενός τόσο υψηλού εκπροσώπου της Πολιτείας, όπως είναι ο Πρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Μεϊμαράκης, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, μαθητές, δασκάλους, γονείς για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν , τόνισε ότι δεν συμπεριέλαβε απλά στο πρόγραμμα του το σχολείο, αλλά ξεκίνησε απ΄ αυτό την επίσημη επίσκεψή του στη Ρουμανία και πρόσθεσε: «Μου δίνει κουράγιο να βρίσκομαι με τη νέα γενιά, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας η Παιδεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου συναντήθηκε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας Δανιήλ. Ο Πατριάρχης υπογράμμισε τις άρρηκτες ιστορικές σχέσεις και δεσμούς με την ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας και τον ελληνικό λαό και αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες του Πατριαρχείου και κυρίως στο φιλανθρωπικό έργο που αυτό επιτελεί.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Πατριάρχη Ρουμανίας και για την ελληνική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των σχέσεων του χριστιανισμού μέσω του Κοινοβουλευτισμού, αναφέροντας τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, η οποία έγινε στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αμέσως μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, εξήρε την προσωπικότητα του πατριάρχη Δανιήλ, σημειώνοντας την σημαντική συμβολή του στο διάλογο μεταξύ της Χριστιανικής Εκκλησίας αλλά και των θρησκειών, επιβεβαιώνοντας τους δεσμούς ιστορικά μεταξύ των εκκλησιών Ελλάδας – Ρουμανίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως σε μία περίοδο κρίσης που διέρχεται ολόκληρη η Ευρώπη, οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη όλους όσους πλήττονται και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να ξεπεραστεί γρήγορα η κρίση.

Αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και συγκεκριμένα: με το Ρουμάνο ομόλογό του Valeriu Stefan Zgonea, με τον Πρόεδρο της Γερουσίας Crin Antonescu και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης Liviu Dragnea.

Το πρωί της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Traian Basescu και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.