Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε για όλους και για όλα.

Σχολίασε το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας λέγοντας: «Στην Ελλάδα του 2013 είναι πλέον ποινικό αδίκημα και διώκεσαι αν έχεις ακίνητη περιουσία που απέκτησες με κόπους και θυσίες. Είναι σαφές πως αυτό το φορομπηχτικό αμόκ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Άνθρωποι νοικοκύρηδες κινδυνεύουν να καταντήσουν κλέφτες, φοροφυγάδες και απατεώνες για να σώσουν τις οικογένειες τους.

Μόνο φέτος οι Έλληνες θα πληρώσουν σε φόρους για την ακίνητη περιουσία τους όσα συνολικά είχαν υποχρεωθεί να καταβάλουν από το 2005 έως το 2010! Μάλιστα σε λίγους, μόλις, μήνες καλούμαστε να πληρώσουμε τρεις ΦΑΠ, του 2011, 2012 και του 2013…

Έχω προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο πως η ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας επισπεύδει την κοινωνική έκρηξη, τον ξεσηκωμό ενός λαού που δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει, οργισμένου και απελπισμένου, που βλέπει τη ζωή του να ισοπεδώνεται. Υπενθυμίζω πως το πλιάτσικο στις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων για μια ακίνητη περιουσία που δεν αποδίδει πλέον σχεδόν τίποτα είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε “δημοσιονομικό και κοινωνικό Βατερλό”, όπως είχε εύστοχα επισημάνει στο παρελθόν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς.

Καλώ την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να αποκαταστήσει την επαφή της με την πραγματικότητα, να σταματήσει να φορτώνει με βάρη τα μόνιμα υποζύγια, τους πολίτες που έχουν εξαντληθεί, να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών. Φτάνει επιτέλους κύριε Στουρνάρα.

Γιατί τέτοιο μένος; Ρωτάτε αν ο ελληνικός λαός μπορεί να πληρώσει αυτούς τους φόρους; Γιατί στο τέλος, μέχρι να έρθει αυτή η περίφημη “ανάπτυξη” που όλο έρχεται αλλά κανείς δεν τη βλέπει, βλέπω τις αντοχές να εξαντλούνται και την κοινωνία να αποδεκατίζεται».

Πηγή: thestival.gr