«Να υπάρξει κοινή κάθοδος πολιτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές επιδιώκουν οι 58 με το κείμενο τους», δήλωσε η Αθηνά Δρέττα, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αφορά το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και ανένταχτες δυνάμεις.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να εκφράσει το λαϊκό αίσθημα και να αποδείξει ότι μπορεί, ανεξάρτητα από το εκλογικό του μέγεθος, να καταλάβει τις ανάγκες των καιρών. Αφορά και στη ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει διακηρύξει και εκείνη, αλλά είναι τώρα η ώρα να αποδείξει ότι μπορεί να φτιάξει ένα ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό μέτωπο στην ελληνική κοινωνία. Αφορά ανένταχτες κινήσεις, δυνάμεις και προσωπικότητες και όπως ξέρετε, πρόσωπα που έχουν ονοματεπώνυμο, όπως η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Φλωρίδης και κυρίως αφορά τους ανένταχτους πολίτες» ανέφερε η κ. Δρέττα.

«Κάποτε οι συνθήκες ωριμάζουν. Δεν ξέρω σε τι διαφωνεί από αυτά που έχουν γραφτεί στο κείμενο. ‘Αλλωστε, είναι ένα πλαίσιο ιδεών. Δεν μπορώ να σκεφθώ σε τι διαφωνεί ο κ. Κουβέλης, ο κ. Λυκούδης ή ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Μαργαρίτης. Και εν πάση περιπτώσει, εάν σε κάτι διαφωνούν, στην κατεύθυνση ενός τρίτου πόλου, είμαστε όλοι συζητήσιμοι» είπε σχετικά με τις διαφωνίες του Φώτη Κουβέλη και στελεχών της ΔΗΜΑΡ.