Τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «έπειτα από σχεδόν 7 μήνες διακυβέρνησης» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «είναι πλέον φανερό ότι το όραμα της ΝΔ για την Παιδεία συνοψίζεται στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την απαξίωση των πανεπιστημίων».

«Ιδιαίτερη θέρμη επέδειξε η υπουργός Παιδείας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των κολεγιαρχών. Στη βιασύνη της να “τακτοποιήσει το ζήτημα”, επικαλέστηκε το Ενωσιακό Δίκαιο, απέκρυψε αδιαβάθμητη αλληλογραφία και παραπλάνησε τη Βουλή. Δεν παραπλάνησε όμως την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία στέκεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση», αναφέρει σε γραπτό του σχόλιο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «κατά τις 200 ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ, η δημόσια Παιδεία μίκρυνε και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που συνάντησαν την ευρύτερη αποδοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας, είτε αναστάλθηκαν είτε καταργήθηκαν».

«Τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλάι εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και ερευνητών, υπερασπίζοντας την ποιοτική δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Έρευνα για όλες και για όλους», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.