Δεν έχει, μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον, εντολή να κάνει κινήσεις ώστε να βρεθεί στη Βουλή για να ψηφίσει ο Χρήστος Παππάς, ανέφερε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Ο Περικλής Σταυριανάκης ανέφερε: «Ως την ώρα αυτή εγώ τέτοια εντολή δεν έχω. Άπτεται το θέμα και της υπόθεσης γιατί η όποια ενέργεια πρέπει να γίνει και από εμάς εδώ».

Και ξεκαθάρισε ότι διαχειρίζεται το θέμα της απολογίας του. «Στην απολογία του αναφέρθηκε στο πρόσφατο χρονικό διάστημα. Είπε ότι από τη στιγμή που έχω μπει στο ελληνικό Κοινοβούλιο σέβομαι και το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους», ανέφερε ο κ. Σταυριανάκης.

Και επανέλαβε: «Νομικά το είχα πει και θα το ξαναπώ: Αυτή η ιστορία δεν στέκει. Τα πολλά στοιχεία δεν θα ανευρεθούν. Ακόμη αναζητούν όπλα». Και πρόσθεσε: «Ο εφέτης ανακριτής θα συνεχίσει αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα».

Πάντως, στην πρωινή εκπομπή επικράτησε και μία κόντρα μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλάφα και του συνηγόρου του Χρήστου Παππά.

Ο κ. Σταυριανάκης μάλιστα είπε: «Κάποιοι έχουν εκμεταλλευτεί το αίμα ενός ανθρώπου και έχουν μπει οι άνθρωποι στη φυλακή. Μην εκμεταλλεύεστε το αίμα νέων ανθρώπων». Και τόνισε «Υπάρχουν και οι νέοι της Marfin. Σας παραπέμπω σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για εσάς. Έχω ξεκαθαρίσει ότι από πλευράς πολιτικής είμαι πολύ μακριά. Μην ποντάρετε στο αίμα ενός ανθρώπου». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αντιδρούσε λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση και πρέπει κάποιοι να την πληρώσουν για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.