Την κατάλληλη χρονική συγκυρία προκειμένου να καταθέσει την πρόταση νόμου για αύξηση του κατώτατου μισθού αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ αφού θέλει η πρωτοβουλία του να μην θαφτεί από την υπόλοιπη επικαιρότητα που αν μη τι άλλο είναι πυκνή το τελευταίο χρονικό διάστημα κυρίως λόγω των ελληνοτουρκικών εξελίξεων. Με γνώμονα το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έχει φανεί ανακόλουθη στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώξει να φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση όταν κατατεθεί η εν λόγω πρόταση.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ποιο πρόσωπο έχει καθίσει να γράψει την πρόταση. Δεν είναι κάποιος τεχνοκράτης που έχει αναλάβει τη σύνταξή της αλλά μια από τις πιο προβεβλημένες βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου που έχει δαπανήσει ουκ ολίγες ώρες ώστε να φτιάξει την πρόταση.

Η 35χρονη πολιτικός έχει ολοκληρώσει με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2009 απέκτησε επίσης με άριστα και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. και ακολούθως από το 2015 είναι διδάκτορας του Εργατικού Δικαίου.