Προειδοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου «να μην παίζει παιχνίδια με τη φωτιά» απευθύνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εφημερίδα «RealNews» και δηλώνει πως «ορισμένοι ακραίοι, που – δυστυχώς – είναι άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά, μηχανεύονται προβοκάτσιες και σχέδια αποσταθεροποίησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εγγυητής της δημοκρατικής σταθερότητας και δύναμη κοινωνικών αλλαγών. Άλλοι, όπως φαίνεται, δεν βολεύονται με την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών», προσθέτει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς γιατί επιτίθεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον όσον αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Σαμαράς είναι- δυστυχώς-ο εμπνευστής της άθλιας θεωρίας των δύο άκρων. Η όψιμη αντιφασιστική ρητορική του πρωθυπουργού δεν αρκεί και δεν πείθει. Πρέπει να μπει πιο βαθιά το νυστέρι στους ναζιστικούς θύλακες μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Να αναζητηθεί, παρά τις μεγάλες μας διαφορές, ια ευρύτατη συνεννόηση για την πολιτική απομόνωση του ναζισμού και την αυστηρή τιμωρία των εγκληματικών του πράξεων».

Ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ακραία και εμπρηστική συμπεριφορά, όταν ταυτίζει τη ΧΑ με όσους διαφωνούν μαζί του για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας υποκρισία την πρόταση για κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής.

«Δηλαδή καλούν εμάς, το δήθεν ένα άκρο, σε κοινό μέτωπο εναντίον του άλλου άκρου; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Για να είναι δυνατός ο σχηματισμός ενός τέτοιου μετώπου, κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει αμέσως τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές και την εξίσωση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη ταυτίζει τη Χ.Α. με όσους διαφωνούν μαζί του για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., τότε λειτουργεί ο ίδιος ακραία και εμπρηστικά, υπονομεύοντας κάθε τέτοια δυνατότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.