Δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα, δηλαδή νέες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας πώς η χώρα «χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές», απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων.

«Λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο είναι το μοναδικό σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, εν μέσω έντονης διαμάχη που είχε με τον κ. Κακλαμάνη.

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας που σχεδιάζουμε θα είναι πολύ πιο δίκαιος σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα γιατί θα αφορά πολύ περισσότερους και θα πληρώνουν πολύ λιγότερα ποσά. Ο φόρος στα χωράφια θα είναι της τάξεως των 10-20 ευρώ το χρόνο, γι’ αυτό το ποσό μιλάμε» επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

«Ο κόσμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Τα ακίνητα υπάρχουν, το θέμα είναι αν υπάρχουν τα λεφτά» αντέτεινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ενώ υποστήριξε ότι καμία σοβαρή και συστηματική προσπάθεια δεν γίνεται για να συλληφθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή, την ίδια ώρα που η φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα έχει πλήρως εξαντληθεί.